Natuurontbijt 2015

Vandaag op 21 juni 2015, het begin van de astronomische zomer, hebben we het Natuurontbijt 2015 in de Heebrig gehouden. Er waren in totaal 41 mensen aanwezig met 6 kinderen/jeugdigen.

Eén van hen hield zijn maatschappelijke stage bij ons. Daar zijn wij bijzonder trots op dat hij zijn stage bij ons wilt lopen en zo zijn vertrouwen in ons

Om 9 uur startte de wandeling onder leiding van Luc Stroman en leidde de wandelaars via een prachtig pad naar de Heebrig. Anderen die niet zo goed ter been waren arriveerden per auto. Aangekomen bij de Heebrig werden de Pappa's opgewacht door onze stagiair die hun allemaal een mooie corsage opdeed. Men man z'n ontbijt mee de Heebrig in en met een lekkere kop koffie of thee werd begonnen aan het ontbijt. Nadat de broodjes, eitjes op waren werd de rest van de ochtend uitgelegd. Er waren verschillende workshops waar men aan mee kon doen.
- Een rondleiding door de Heebrig met Luc Stroman;
- Waterbeestjes vanuit de Poel bekijken;
- Kriebelbeestjes vangen en bekijken;
- Solitaire bijen en bijenhotel maken;
- Mossen en Lichenen (vroeger Korstmossen);
- Natuurschilderijtjes maken van bloemen, stenen en schelpen.
Als klap op de vuurpijl was speciaal voor het Natuurontbijt een Blotevoetenpad aangelegd. Bijna alle deelnemers van het ontbijt hebben het pad zowel heen als ook terug gelopen.

Helaas speelden de weergoden daarna niet echt mee en begon het te regenen. Desondanks kunnen weer terug kijken op een geweldig mooie dag. Met dank aan de stagiair Pierre Belleflamme en alle mensen die deze dag tot een geweldig succes gemaakt hebben.

Om de foto's te bekijken, kunt u hier klikken.

tekst: Jacques Seezink
foto's: Rinus Koens, Irene Zeferer, Marianne en Hub Bonten, Alexandra en Jacques Seezink

(terug naar de vorige pagina)