Fossielen zoeken in 't Rooth

Op zaterdag 6 juni staan IVN Vijlen-Vaals en Scouting St. Lucia samen haar gasten op te wachten. De ene naar de andere auto komt aanrijden. Samen verwachten we dan ook een 130 aangemelde bezoekers die gewapend met veiligheidsbril, hamer en beitel klaar staan om een nieuwe Mosasaurus uit de mergel te voorschijn te halen.

Iets later dan gepland vertrekken we richting 't Rooth. Aangekomen krijgt iedereen te horen wat men mag doen en wat niet gedaan mag worden en daar vertrekken we dan, te voet naar de groeve. Onderweg kan menigeen het niet laten om al een proef te slaan op een rotsblok die de weg merkeren.

Een keer aangekomen in de groeve zoekt iedereen snel een mooi plekje en begint naarstig met zoeken, hameren en zeven. Al snel zijn de eerste kreten te horen dat menm iets gevonden heeft. Vooral veel schelpen worden gevonden, maar ook zee-egeltjes bellemnieten en zelfs haaie tanden.

De tijd vliegt voorbij en als we dan ook weer moeten gaan vinden enkele het zo luek dat ze willen blijven doorgaan met zoeken, dit is natuurlijk geen probleem.
Allemaal gaan ze met emmers vol vondsten weer naar huis, soms kan men de emmers maar net nog dragen. Maar de missie is meer dan geslaagd.

Klik hier om de foto's te bekijken.

(terug naar de vorige pagina)

Wilt u meer weten over Groeve 't Rooth kunt u dit hier lezen

Tekst: Jacques Seezink
Foto's: Rinus Koens en fam. Bonten-Habets