Polderbende

De Polderbende is een team van enthousiaste natuurgidsen, dat activiteiten organiseert voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar in de natuur. 

Maandelijks gaat de Polderbende op stap, met uitzondering van december, februari en de zomervakantie. De plaats waar we bezig gaan wisselt en de groep kinderen ook. Per tocht kunnen 15 kinderen deelnemen en iedereen moet zich voor elke tocht opnieuw aanmelden.

Meestal gaat het om een pittige struintocht, waarbij we de activiteiten aan laten sluiten bij de verschillende seizoenen. Spelenderwijs laten we de kinderen veel ontdekken in de natuur, van kleine beestjes tot bessen en zaden; van werken met je zintuigen in het donker tot weven met bloemen; van vogels kijken tot diersporen zoeken. Elke keer proberen we de tocht uitdagend te maken.

Lijkt het je wat: dan kun je je aanmelden via onderstaand mailadres. Dan plaatsen we je op de deelnemerslijst en krijg je voor elke tocht een uitnodiging door gemaild. Let op: ook dan nog moet je je voor elke tocht opnieuw aanmelden. Onze jeugdactiviteiten zijn gratis.

De data voor seizoen 2022 - 2023: 24 september, 16 oktober, 20 november, 22 januari,  26 maart, 23 april, 23 mei, 11 juni en 2 juli

Kijk op de website onder activiteiten voor de eerstvolgende polderbende activiteit. Aanmelden via : polderbende@ivnrijnwaal.nl

Als je de verslagen van vorige excursies wil lezen ga dan naar Verslagen Polderbende