IVN Oss
Natuur in de Buurt
Op
zondag20nov202210:00

Natuurwandeling ‘van oerbos tot d’n Berg’

Stadsnatuurwandeling door de wijk Ruwaard in Oss

IVN Oss organiseert een wandeling door het westelijk deel van de Ruwaard is Oss. Daarbij wordt ook het buitengebied richting Geffen aangedaan.

Wellicht zijn bewoners van de Ruwaard bekend met het gebied waar gewandeld gaat worden. Echter, vele anderen zullen plekjes tegen komen die onbekend en zeker verrassend zijn. Startend midden in een drukke woonwijk, voert de tocht al gauw langs bijzondere cultuurhistorische gebiedjes. Onderweg wordt uiteraard ook stilgestaan bij bijzondere groene plekjes. Ook in de herfst valt er nog volop te bewonderen en te genieten van wat de natuur biedt. De ervaren gidsen van IVN zullen de wandelaars er op wijzen en er meer over vertellen.

Er valt tijdens de route een grote variëteit aan landschappelijke elementen te ontdekken. De wandeling begint bij een heus mini oerwoudje, of liever oerbosje. Er wordt ingegaan op het hoe en waarom van deze nog vrij jonge aanplant. Het heeft alles te maken met duurzaamheid en klimaatverandering.
Daarna loopt de route door een mooi groen deel van de Ruwaard en komt uit bij een reliek van de Beerse Overlaat. Verder gaat het dan door een weilandje en langs een poel. Tenslotte wordt stilgestaan bij d’n Berg oftewel de Bergse Hoeve.

De wandeling start om 10.00 u. op de parkeerplaats aan de Anna van Schuurmanstraat in Oss. Het duurt twee uur en de route is 4 km. lang. De meeste paden zijn goed begaanbaar, maar er wordt ook gewandeld door een veldje. Daarom zijn goede wandelschoenen aan te bevelen.

De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het eind van de tocht wordt op prijs gesteld.

Algemene informatie

zondag 20 november 2022 - 10:00 tot 12:00
Een natuurstadswandeling door de wijk De Ruwaard in Oss onderleiding van een natuurgids.
Locatie: 
De parkeerplaats tussen de hoge flats aan de
Anna van Schuurmanstraat
Oss
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image