Werkgroep Cursussen

Sinds de oprichting in 1986 organiseert IVN Groene ZoIVN Groene Zoom L. den Heijerom cursussen. Deze cursussen zijn enerzijds bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en die de eigen leefomgeving graag beter wil leren kennen en anderzijds om vrijwiligers van natuurorganisaties op te leiden. 

Een cursus bestaat uit een aantal lesbijeenkomsten en excursies. Voor mensen die een gedegen opleiding willen volgen om hun kennis en ervaring te delen met anderen, is er een mogelijkheid een Natuurgidsencursus te volgen. Meer hierover op de site van IVN Nederland.

Van maart tot mei 2018 verzorgen we een cursus vogels herkennen.
De afgelopen jaren heeft de Cursuswerkgroep de volgende cursussen georganiseerd:
-    IVN Natuurcursus  (2016)
-    Gidsencursus Brabantse Wal  (2014)
-    Cursus IVN jeugdbegeleider  (2013)
-    Bomencursus  (2012)
-    Vogelcursus
-    Groencursus
-    Linten in het landschap                   
-    Wintercursus
-    Zoektocht door het dierenrijk

IVN Groene ZoomDe IVN Natuurcursus in 2016 was een vervolg op de Brabantse Walgidsencursus. Brabantse Walgidsen rondden met deze Natuurcursus de complete opleiding tot IVN-Natuurgids af.

Bij de organisatie van de cursussen maakt de werkgroep gebruik van deskundige inbreng vanuit het Brabants Landschap en een breed scala aan gastdocenten.
Om ook in de toekomst een diversiteit aan cursussen te kunnen geven is de werkgroep op zoek naar mensen die in een deel van hun vrije tijd hun kennis, ideeën en vaardigheden willen inzetten om de cursussen mee te helpen te organiseren. Hebt u interesse dan zouden wij heel graag kennis willen maken met u. Neem daarvoor contact op met de coördinator van de werkgroep, Annemarie Weldring via het secretariaat: ivngroenezoom.secretariaat@gmail.com.