De Blije Bijen Oase

Bloemenwei

En zo zag de bloemenwei er na enkele maanden uit.

IVN  en Scouting Tarcisius zaaien samen bloemen voor de BLIJE BIJEN

Op de Bijenoase tegenover het vroegere parkeerterrein van voetbalvereniging Sylvia werden op vrijdagavond 14 mei bloemen gezaaid op een mooi rond stuk grond dat eerst helemaal was voorbewerkt.

Blije Bijen ProjectDe Welpengroep van Tarcisius had contact gelegd met IVN De Oude Landgraaf. Daar waren Marianne en Wim meteen enthousiast over de gezamenlijke activiteit. De gemeente Landgraaf hielp ook mee. De grond werd vrijdag bewerkt met een graafmachine, de gemeente leverde bloemenzaad en zorgde voor goede aarde. Na het fijn maken van de grond met harken, gingen welpen en begeleidende volwassenen in de weer met kruiwagens vol aarde.

Die moest uitgespreid worden en toen kwam eindelijk het echte zaaiwerk.

Het fijnere werk dus. Voorzichtig lopend op de aarde werden de zaadjes die vermengd waren met zand op het bed uitgespreid.

Een mooie activiteit met enthousiaste jongeren die daarna in het IVN-home getrakteerd werden en op het terrein nog konden rondrennen en kikkervisjes  bekijken.

De Blije Bijen gaan zeker ook genieten van de kleurige bloemen die er na een tijdje gaan verschijnen. En ook was iedereen het erover eens: De samenwerking moet een vervolg krijgen.

De Blije BijenDe Blije BijenDe Blije BijenDe Blije Bijen

De blije Bijen