Over de Natuurrijke School

IVN Natuureducatie ziet de natuur als het beste klaslokaal voor kinderen. Waar ze leren ín en van de natuur. Waar ze zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een duurzame planeet.

Waarom?

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Terwijl natuur en vrijheid om buiten te bewegen belangrijk zijn voor kinderen. Contact met natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Het draagt bij aan verhoogde concentratie, betere leerprestaties én het stimuleert een milieubewuste houding. In deze onderzoeksrapporten en artikelen lees je hierover meer.

Daarom dromen wij van een wereld waarin natuur een vanzelfsprekend onderdeel is van elke schooldag. Met het programma de Natuurrijke School willen we deze droom realiseren. IVN maakt het voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met natuureducatie aan de slag te gaan, zowel in de klas als daarbuiten.

De missie van de Natuurrijke School

Wij zetten ons in voor een natuurrijke schoolomgeving. Een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven.

illustratie basisschool