Doe mee met de IVN #2uurnatuur Challenge!

Herfstraadsels oplossen, een paddo-trip doen of je eigen herfstkunst in beeld brengen? Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist met de donkere herfstmaanden in aantocht is het belangrijk naar buiten te blijven gaan! Doe daarom in oktober mee met de IVN #2uurnatuur Challenge!

Accepteer cookies

Hoe werkt de Challenge?

Meld je gratis aan. En ontvang in de maand oktober twee keer per week om 14:00 uur een email met een verrassende uitdaging die in je eigen omgeving kunt doen. Aan het begin van de week is dat een korte opdracht, die goed te combineren is met werk en/of studie. Elke vrijdag ontvang je een speciale weekend-uitdaging. Ook krijg je een Challenge checklist, waarin je je voortgang kunt bijhouden. Zo zie je na een maand écht welke invloed de natuur op jou heeft.

Aanmelden #2uurnatuur Challenge 2020

Tip: doe het samen!

Inspireer anderen ook om naar buiten te gaan. Deel de IVN #2uurnatuur Challenge met je vrienden, familie of daag je collega’s uit. We laten het aanmelden open tot in oktober, speciaal voor mensen die de Challenge iets later ontdekken door enthousiaste social media posts van deelnemers.

Nieuw: groen aan het werk

Naast Challenges voor je vrije tijd bieden wel als extra dit jaar ook een wekelijkse uitdaging om je werk te vergroenen. Om meer natuurinclusief te werken. Goed voor je vitaliteit en tegen werkstress. Bij het aanmelden kan je aangeven of je deze wilt ontvangen. Leuk om samen met je collega’s te doen! Dat kan ook thuiswerkend, heel coronaproof.

Waarom #2uurnatuur?

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Helaas lukt het veel Nederlanders niet om genoeg tijd in de natuur door te brengen. Maar als het écht zo makkelijk is, waarom doen we het dan niet? Wij geven je graag een virtuele schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen. Met de IVN #2uurnatuur Challenge dagen wij je in de maand oktober  uit met verrassende opdrachten.

Wegens succes herhaald

De campagne was een groot succes. Ruim 8.000 deelnemers gingen in oktober 2019 verschillende Challenges aan om de natuur te beleven: van een #paddotrip tot #dancingintherain. Uit de enquête blijkt dat 68.3% van de respondenten een positief effect op de gezondheid heeft ervaren tijdens de opdrachten. Zij geven aan zich meer uitgerust, energieker en ontspannen te voelen. Lees het volledige artikel

Deel jouw natuurmoment

Tijdens de IVN #2uurnatuur Challenge prikkel je al je zintuigen op een nieuwe manier. Voel je je anders na het uitvoeren van een opdracht? Wat vond je leuk en wat minder? Heb je nieuwe inzichten gekregen? Door jouw ervaring en leuke foto’s te delen, inspireer jij ook anderen! Iedere week plaatst IVN een overzicht met de leukste social media posts.

Aanmelden #2uurnatuur Challenge 2020