Over Rotterdam en omstreken

Over IVN-afdeling Rotterdam en omstreken.

IVN afdeling Rotterdam en omstreken is een vereniging van vrijwilligers en donateurs die zich inzetten voor natuur- en milieueducatie. Dit doen we door het organiseren van activiteiten, zoals excursies, wandelingen, lezingen, cursussen en opleidingen in en om Rotterdam. Ook verzorgen IVN-vrijwilligers binnen- en buitenactiviteiten voor scholen.

De afdeling Rotterdam en omstreken opereert in Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Nieuwekerk a/d IJssel, Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Onze vrijwilligers laten u in de eigen omgeving kennis maken met plant en dier, met de geschiedenis van het landschap en met de samenhang in de natuur en het milieu.

We streven naar een nauwere samenwerking met scholen, zorginstellingen, andere natuurverenigingen en andere maatschappelijke organisaties om onze doelstellingen te bereiken.
 
Doe mee en wordt lid ! Lid worden kunt u hier

De IVN afdeling Rotterdam en omstreken draait op vrijwilligers, jong & oud. Samen enthousiasmeren en betrekken we de mensen om ons heen bij al het moois wat de natuur te bieden heeft. Vrijwilligerswerk wat er echt toe doet!

Voor inlichtingen kunt u contact op nemen met onze voorzitter

Chris Veerman telefoon: 010-4586897 e-mail cverem48@gmail.com

Landelijk en provinciaal worden IVN-afdelingen ondersteund door de IVN-beroepsorganisatie. Door samenwerking met andere IVN-afdelingen in de regio wordt aan kennisuitwisseling en interne opleiding van natuurgidsen gewerkt. Kijk hier voor het consulentschap Zuid-Holland.

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze activiteiten, zelf een bijdrage willen leveren of zelf ook natuurgids willen worden neem dan contact met ons op via ivnrotterdam@gmail.com