Verslag dagwandeling omgeving Rimburg

Wandeling van 7 mei 2017, lengte: 14,4 km
Totaal thans afgelegd: 6.217,6 km

Verslag van Piet Aussems

Het belooft een droge dag te worden in Freizeitregion Heinsberg. Ik verheug mij op deze grenswandeling door het Wormdal en tel 22 koppen “mit ee gries rendje”. Vruntelijke luij die mee doen, zolang het lichaam dat mogelijk maakt. Nu vandaag. Niks geen uitstel.
De hele famielje volgt d'r Jan, die als een soort Christoffel de route uitstippelt langs water, molens en kastelen. Schloss Zweibrüggen is aan een opknapbeurt toe, maar de tuin is prachtig en nodigt uit tot een groepsfoto van d'r Math.

Via die speciale Klingelbrücke naar de groeve, die Willy Dohmen en ziene kei van unne vrundj, na de afgravingen opnieuw hebben ingericht tot een etalage van fauna, flora en kunst. Hoebel en Knoebel, de schildpadden. Eenden, pauwen. Gouden regen. Bruine haagbeuken die beginnen te knallen naar groen. De kalendersteen van de Azteken met de zonnegoed Tonatuh.

An der Dusj jent veer un botterham kuijen. Gezellig samen!

Kom… we gaan verder. Is dat geen contradictie? Effe klauteren. Een beetje lijden. Op het plateau gele velden mosterdzaad en de kerktorens van Scherpenzeel en Waubach. Alle ruimte en geen ruis van het dagelijkse leven. Gratis stilte als cadeautje tot café d'r Eck in de langgerekte gemeente Rimburg, aan de Ring Burcht.
Dan naar het hellingbos, waar een roodborstje het woord overneemt van d'r Henk. Van de 35 meter hoge watertoren zakken we de heuvel af tot bij de Lindegracht.

Over de brug van de grensrivier die ontspringt in het Aachener Wald. Een paartje witte zwanen zwemt statig door de bedding. Wat is de natuur toch prachtig in deze uithoek van Oostelijk Zuid-Limburg.

Buiten sportief bezig zijn…. Dat is het voor mij helemaal. Net zoals het voor d'r Math. Die had het ook naar zijn zin!