Wandelen op de Brabantse Wal

De gegidste wandelingen die wij zelf organiseren, zijn te vinden onder 'Activiteiten'. Maar je kunt  het gebied van de Brabantse Wal ook zelf verkennen! Op deze pagina geven we een overzicht van wandelroutes in onze omgeving. 

IVN Route-app

Meer dan 200 wandelingen in heel Nederland, ontwikkeld door lokale IVN-vrijwilligers, in samenwerking met IVN-gidsen.
Door IVN Groene Zoom is er een wandeling gemaakt bij Fort de Roovere, Landgoed Buitenlust en Fort Pinsen.

Download de route thuis en wandel off-line. Bekijk een korte handleiding voor de app.

Boek je eigen gids

Wil je met familie, vrienden of collega's een bepaald gebied bezoeken met een IVN-gids? Ook dat is mogelijk bij IVN Groene Zoom!

Wandelen en fietsen met GPS

Tijdens deze excursie willen we je langs deze steilrand leiden en wij zijn er van overtuigd dat je soms verbaasd zult zijn over de plaatsen waar je deze overgang van zand naar klei kunt zien.
De Brabantse Wal is meer dan alleen een steilrand, want het gebied kent een rijke geschiedenis.
Deze wandelingen zijn ontwikkeld door cursusten van de Brabantse-Walgidsencursus.
Lees meer

Natuurpad Kortenhoeff

Het natuurpad Kortenhoeff is ontstaan als afstudeeropdracht van vier Brabantse Walgidsen. Het natuurpad is ontwikkeld in goed overleg en samenwerking met IVN Groene Zoom, Brabants Landschap en Staatsbosbeheer als eigenaar/beheerder van het gebied.IVN Groene Zoom.Kortenhoeff

Het natuurpad bevat verrassende informatie over dit natuurgebied die je door middel van QR-codes op de routepaaltjes kunt  opvragen met je Smartphone. Met bijbehorende spelletjes voor kinderen.
Het pad is ontwikkeld speciaal voor kinderen van 8–12 jaar onder begeleiding van volwassenen. Maar iedereen die meer over natuurgebied Kortenhoeff wil weten is uiteraard eveneens van harte welkom.

Wandelgids De Brabantse Wal

Stichting De Brabantse Wal geeft een wandelgids uit met acht wandelroutes op de Brabantse Wal.  Wandeligids Brabantse Wal 2016De wandelgids bevat uitgebreide beschrijving van de routes, kaarten, geologische profielen, foto's en achtergronden.
De wandelgids is te koop bij de VVV BrabantseWal, in de boekhandel en bij sommige horecagelegenheden langs de wandelroutes.
Lees meer.