Slootjesdag op de Brabantse Wal

Wat leeft er bij jou in de sloot?

Ga op zoek naar de spinnende watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer van de sloot te vangen. Bewonder alle bijzondere diertjes die we kunnen vinden. Natuurlijk zetten we na afloop alle beestjes weer terug in het water.
Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en waterproefjes doen.

Op zondag 11 juni is IVN Groene Zoom te gast bij de familie Santbergen in Welberg (gem. Steenbergen)*. IVN GroeneZoom BrabantseWal SlootjesdagenWe nemen je mee naar de slootjes in hun prachtige tuin. Je mag zelf een visnetje meenemen, maar dat hoeft niet. Doe laarzen aan en trek iets aan wat tegen een stootje (en water!) kan.

Natuurlijk ga je onder begeleiding van een IVN Natuurgids dit avontuur beleven.
We zijn er van 12 tot 16 uur  en je kunt op elk moment komen en zo lang blijven als je wilt (nou ja, tot 16 uur dan natuurlijk). Kom jij ook?

 

*Dit jaar zijn we dus niet bij de Kraaijenberg. De poeltjes daar zijn afgeschermd met prikkeldraad om de waterdiertjes en -planten te beschermen.
Slootjesdagen IVN
Waar
Slootjesdag 2023
Oud Kromwielswegje 3
4651TL Welberg
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina