Wandeling Kriekelareduinen

Wandelen met een gids van IVN op de Brabantse Wal

Wandel met IVN en Nareka van berg naar berg

Op zondag 1 oktober organiseert IVN Groene Zoom, in samenwerking met de Natuurgidsenvereniging regio Kalmthout (Nareka), een excursie naar de Kriekelareduinen in het Nederlandse deel van het Grenspark.

De Kriekelareduinen

Het uitgestrekte gebied tussen De Kraaienberg en de Paalberg is een afgelegen en rustig gebied. Nauwelijks storend geluid en alleen de windmolens van Nieuwmoer zijn aan de horizon te zien.
Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela-project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht.
Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht vanaf de “bergen” en ook van struinen door het zand. De heide staat hopelijk nog in bloei, dat maakt het extra mooi. Maar de gevolgen van de droogte voor de natuur is duidelijk zichtbaar tijdens de wandeling.

De wandeling

De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna op de landduinen.
Een deel van de wandeling gaat door de bossen tussen camping Hazeduinen en de zandverstuiving. Mooie oude bossen, afgewisseld met -van oudsher- productiebos. De overgang van bos naar open vlakte is overweldigend.

Praktisch

De wandeling start zondag 01 oktober om 14:00 uur vanaf de parking van Camping Hazeduinen, 1e Verdelingsweg 6 in Putte. Deelname is gratis.
De wandeling is ongeveer 7,5 km lang en duurt ongeveer 3 uur. Stevige wandelschoenen zijn aangeraden. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

BrabantseWal KalmthoutseHeide Grenspark Kriekelareduinen
Waar
Kriekelareduinen
1e verdelingsweg 6 P Camping Hazeduinen
4645RT Putte
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina