Wandeling Leemputten en Nieuwe Wereldbos

Wandelen met een IVN-gids op de Brabantse Wal

De excursie

De excursie start op 27 juli om 10.00 uur op het parkeerterrein van de Natuurpoort, Plantagebaan tussen nr. 225 en 227, Wouwse Plantage.
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is 2,5 kilometer lang, maar daarom niet minder mooi. Goed schoeisel is aan te raden. Deelname is gratis

De Leemputten en De Nieuwe Wereld

Twee pareltjes van natuurgebieden liggen min of meer verscholen in het toch al prachtige buitengebied van Wouwse Plantage: de Leemputten en het Nieuwe wereldbos.
We lopen via een smal pad door de Leemputten waarvan vroeger de leem werd gebruikt om stenen te bakken in de steenoven van Wouwse Plantage. In dit gebied kon tientallen jaren de natuur ongestoord zijn gang gaan en het is sinds 2019 weer toegankelijk voor publiek.

De wandeling gaat verder naar het Nieuwe Wereldbos, voorheen Derde Wereldbos, wat na de herinrichting in 2019 eerder een landschapspark genoemd mag worden. Zie www.nieuwewereld.eu.
Er zijn de afgelopen jaren honderden vlinders waargenomen, met name nachtvlinders. Natuurlijk ook andere insecten. Die gaan we zeker niet allemaal zien, maar een aantal vlinders zullen we vast voorbij zien fladderen.

Na de wandeling kunnen we nog een deel van de vroegere ringoven gaan bezichtigen in de showroom van J&W Bouwpartners.

BrabantseWal GroeneZoom Leemputten NieuweWereldbos
Waar
Leemputten
Plantagebaan tussen 225 en 227
4725AC Wouwse Plantage
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina