Cursuswerkgroep IVN Geldrop

Cursuswerkgroep IVN Geldrop

De werkzaamheden van de cursuswerkgroep bestaan uit het organiseren van cursussen. Het doel is om belangstellenden kennis te laten maken met de natuurelementen en IVN Geldrop.

Dit kunnen korte thema cursussen zijn, zoals over bomen, paddenstoelen, insecten, planten, water en natuurfotografie. Het zijn vaak cursussen van twee of drie lessen en twee of drie excursies die snel na elkaar worden afgewerkt.

Verder organiseren we cursussen die wat meer tijd vergen, een vogelcursus, een natuurcursus en een seizoenencursus. We maken gebruik van de kennis van onze eigen IVN Natuurgidsen of kijken naar docenten van buitenaf. Ook zorgen we dat onze Natuurgidsen en Begeleiders een keer per jaar een opfriscursus krijgen.

Onze werkzaamheden bestaan uit het opzetten van de cursus, het zoeken naar docenten, het werven van deelnemers, maken van cursusmateriaal, gastvrouw zijn tijdens de cursus. Kortom zorgen dat de hele cursus goed verloopt in een aangename sfeer. De lessen worden gegeven in de Paardestal, het Natuurcentrum van IVN Geldrop

We kunnen best wat hulp gebruiken. Als je interesse hebt, kom een keer kennismaken met de cursuswerkgroep bij een van onze bijeenkomsten.

Loes van den Boom Coördinator van de cursuswerkgroep IVN Geldrop Emailadres: loesvdboom@onsbrabantnet.nl