Geldrop
Paddenstoelen
Op
maandag10okt202223:59

Korte paddenstoelencursus

Over de opruimers in de natuur gaat bij IVN Geldrop een minicursus. In twee lesavonden en twee excursies word je (nog) enthousiaster over paddenstoelen. De lessen zijn in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Start 10 oktober, afsluiting 22 oktober. Inschrijven kan tot 30 september.

Zwammen in geuren en kleuren
Paddenstoelen kun je het hele jaar door vinden maar het najaar is het topseizoen, althans als het vochtig genoeg is. Niet elke paddenstoel heeft een hoed, steel en plaatjes zoals de rood-witte vliegenzwam. Zwammen zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten. Veel namen zijn verklarend of soms juist raadselachtig. Ze kunnen verwijzen naar bijvoorbeeld de verschijningsvorm, geur of bijgeloof. Wat te denken van inktviszwam, droge slijmkop, grote stinkzwam en heksenboleet…

Terwijl de ene natuurliefhebber watertandt van zwaargewichten zoals de reuzenbovist, raakt de andere betoverd door pietepeuterige wieltjes of minuscule slijmzwammen. Zeker als je ook oog hebt voor het kleine, gaat er een grote wereld voor je open. Je gaat steeds meer zien!

Mee op ontdekkingsreis?
Wil jij meer weten over paddenstoelen dan heeft IVN Geldrop een mooie startcursus voor je. De twee lessen zijn op maandag 10 en 17 oktober van 20.00 tot 22.15 uur. Ze vinden plaats in natuurinformatiecentrum De Paardenstal, gelegen in het kasteelpark. Docent Harrie Broeksteeg gaat onder meer in op de ecologie, de levenscyclus en bedreiging van de paddenstoelen, de kringloop van de natuur en determinatie (benoeming). Vóór de koffiepauze is er theorie en na de korte pauze is er practicum. De excursies met Hans van Moorsel zijn op zaterdag 15 en 22 oktober. Tijd en gebied wordt t.z.t. bepaald. 

Info en aanmelden tot 30 september:
Het lesgeld bedraagt € 30, cursusmateriaal en koffie/ thee inbegrepen (voor leden van IVN Geldrop € 25). Aanmelden kan bij ireneroelofs2@gmail.com.

Algemene informatie

maandag 10 oktober 2022 - 23:59
Extra Informatie: 

activiteit: minicursus paddenstoelen
doelgroep: natuurliefhebbers
datum, tijd: 10, 15, 17 en 22 oktober 2022 (10+17 theorie, 15+22 excursie)
locatie: theorie: natuurinformatiecentrum De Paardestal, in kasteelpark Geldrop
kosten: incl. cursusmateriaal, koffie/thee € 30 (leden van IVN Geldrop: € 25)
docent: Harrie Broeksteeg, natuurgids; Hans van Moorsel, begeleider in de natuur
organisator: IVN Geldrop
inlichtingen: ireneroelofs2@gmail.com
fotobijlage: Liesbeth Dirkse

Contactpersoon: