De Wormdalkids

 

Rare jongens die Romeinen……… een uitspraak van de twee bekendste Galliërs, Asterix en Obelix. Maar waren die Romeinen wel  zo’n rare jongens en meisjes? Tja, ze deden zeker dingen waar we nu van zeggen dat dat raar was, maar ze waren ook hartstikke slim. Ze zijn de ontdekkers van cement, bouwden wegen, bruggen, aquaducten en steden. Ze leerden veel van de natuur en keken goed naar het landschap, ze wisten heel goed welke kruiden ze konden gebruiken om te eten of om niet ziek te worden. Wil jij dat ook leren?

Kom dan zondag 18 juli met de IVN Wormdalkids mee op pad en ontdek een stuk van een hele belangrijke weg, de Via Belgica! Samen ontdekken we waar en hoe de Romeinen in de omgeving van Rimburg geleefd hebben. We verzamelen allerlei dingen om mee te spelen, bouwen of knutselen zoals de Romeinen dat deden.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar kom dan gezellig met ons mee op reis door de tijd. Neem je broertje, zusje, moeder, vader, opa en oma mee.

Vanaf 11 uur start de Romeinse expeditie die je al wandelend Romeins Rimburg laat ontdekken in anderhalf uur tijd. (niet geschikt voor kinderwagens) 

Bij terugkomst bij d'r Slieënberg staat lekkere groentensoep met Romeins brood en een glaasje drinken voor je klaar. Voor de expeditie moet je je even opgeven via https://www.viabelgica.nl/inschrijven/  

Vanaf 13 uur gaan we twee uurtjes spelend ontdekken hoe de Romeinen bouwden en speelden. Er zijn verschillende posten waar je in eigen tempo door de begeleiders van de IVN Wormdalkids in je eigen 'bubbel' aan de slag kunt. Hiervoor is geen aanmelding vereist.

Vanaf 15 uur kun je op eigen gelegenheid het Romeinse landschap vanaf de Watertoren bewonderen met een kleine wandeling en klim.

Natuurlijk mag je verkleed komen als Romein. Gewoon een oud laken met een touw omslaan over je (blote) schouders en klaar!

Aan deelname zijn geen kosten verbonden een vrije gave stellen we natuurlijk altijd op prijs. Voor de lunch vragen we een kleine vergoeding en het beklimmen van de Watertoren kost ter plekke € 1,-.

Treffen we jou op 18 juli? Avé (tot ziens)

 IVN Wormdalkids


======================================= 

 

Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor meer info. 

============================================

Zoals elke afdeling hebben ook de Wormdalkids een raar jaar achter de rug. Heel veel gepland maar helaas niet alles kunnen uitvoeren. Toch hebben wij niet helemaal stil gezeten en daarom hieronder onze activiteiten van 2020:


Lees het Jaarverslag 2020 van de Wormdalkids