De Wormdalkids

 

Agenda Wormdalkids 2020 

9 Februari
Winterexpeditie; Oude Landgraaf, start om 10 uur, einde 13 uur 

17 mei
Sporendag Tevenerheide; start om 10 uur einde rond 14 uur 

14 juni 
Slootjes- en modderdag; Ubach over Worms, start 10 uur, einde 13 uur. 
29 augustus
Nacht van de vleermuis; Oude Landgraaf start 19 uur, einde rond 23 uur 

25 oktober
Kabouterpad voor de kleintjes start tussen 10 en 12 uur, einde 13 uur. 

Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor meer info. 

============================================

Vleermuisexcursie IVN Wormdalkids

Op zaterdag 29 augustus en zaterdag 12 september mochten we weer een vleermuisexcursie organiseren. In verband met Coronavirus en het hoge aantal aanmeldingen hadden we besloten om de excursie in twee delen te splitsen. Bij de eerste excursie hadden we iets meer dan 30 deelnemers en bij de tweede excursie ruim 20 deelnemers. Blijkbaar was de excursie zo in trek dat bij de eerste excursie zelfs een journalist en fotograaf bij de deelnemers waren en wij in de krant met een mooi artikel en foto's stonden.

Beide excursies begonnen we met een bekertje ranja en zelfgebakken vleermuiskoekjes. Daarna werden vragen gesteld aan de kinderen om te kijken wat ze al wisten over vleermuizen. Er werden nog meer wetenswaardigheden verteld en luister bijgezet met twee opgezette vleermuizen. Die kregen de nodige belangstelling en niet alleen van de kinderen. Tevens mochten de kinderen ervaren hoe het is om een vleermuis te zijn. Geblinddoekt moesten ze zelf een geluidje maken en door elkaar gaan lopen zonder te botsen. Dat bleek toch niet zo eenvoudig tot groot genoegen van de ouders.

Tot slot gingen we echt op zoek naar deze bijzondere dieren. Gewapend met 2 batdetectors liepen we door het bos richting de eerste van de drie locaties die we zouden bezoeken. Dank zij het geweldige weer, op beide dagen, lieten de vleermuizen zich goed zien. Zeer tot vreugde van alle deelnemers en gidsen.

Iedereen ging dan ook enthousiast en tevreden naar huis. 

 

Team Wormdalkids

Sylvia, Bianca, José, Heidi, Sabine en Jean.

Oh ja niet te vergeten onze stagiaire Dilayla bij de tweede excursie.

Vleermuisexcursie IVN Wormdalkids