Natuurwerkdag op de Plateaux

Doe ook mee aan de Natuurwerkdag:

De grootste groene vrijwilligersdag van Nederland!
Zaterdag 4 november op De Plateaux te Bergeijk.

IVN Bergeijk-Eersel organiseert dit jaar samen met Natuurmonumenten en de gemeente Bergeijk een natuurklus op de Plateaux. Hier is een heidegebied met bijzondere plant- en diersoorten. Een voorwaarde voor het behoud van dit broed- en leefgebied is een open landschap waar niet veel bomen staan. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig de jonge bomen te verwijderen en op te stapelen in broeihopen. Deze broeihopen dienen vervolgens als winterverblijf voor veel dieren.

Heb je zin om samen met familie, vrienden of buren heerlijk buiten een hele of halve dag aan de slag te gaan? Jong en oud zijn van harte welkom om, onder begeleiding, jonge bomen te komen snoeien en zagen en om broeihopen aan te leggen op de Plateaux.

We verzamelen tussen 9:45 en 10:00 uur op de Barrier 15 A Bergeijk bij de werkschuur van Natuurmonumenten (aan de N69, rij de zandpad in, ingang ongeveer tegenover het benzinestation).

De natuurwerkdag eindigt om 15:00 uur. De organisatie stelt handschoenen en professionele handgereedschap beschikbaar. Ook voor warme drank en een volwaardige lunch wordt gezorgd.

Kom gezellig meehelpen en meld je aan via: www.natuurwerkdag.nl

Kun je niet de hele dag maar wel een paar uurtjes komen helpen? Ook dan ben je van harte welkom!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ed Bos via 06-43722960 of via info.ivnbe@gmail.com

 

 

 

broeihoop
Waar
parkeerplaats “de Plateaux” aan de Barrier 15a te Bergeijk
Barrier 15A
Bergeijk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ed Bos

vrijwilliger Bergeijk-Eersel

Ontdek meer over

Deel deze pagina