Ambitieuze provincies gezocht! 

Werklandschappen van de Toekomst 24 oktober 2023

Met Werklandschappen van de Toekomst willen we bedrijventerreinen – de ruggengraat van de regionale economie – transformeren naar groene, gezonde, energie-efficiënte en klimaatbestendige werklandschappen. Dat doen we niet alleen. We werken intensief samen met provincies die ook stevige ambities hebben in het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen.  

Green Deals met 6 provincies 

De komende periode kunnen zes provincies partner worden van het programma, door middel van een zogenoemde Green Deal. Door partner te worden in het programma, dragen provincies bij aan de eigen agenda en ambities op klimaatadaptatie, biodiversiteit, energietransitie, gezondheid en (circulaire) economie. Zij positioneren zich als voorloper in de transitie, ontvangen financiering vanuit het programma en geven de organisatiegraad en het vestigingsklimaat een positieve impuls. Provincies committeren zich om voor de duur van fase 1 (2023-2027) een samenwerking aan te gaan, met de intentie om deze te verlengen tot het einde van de programmaperiode (2029). 

Meld je provincie aan

Wie het eerst komt… 

Aanmelden kan tot en met december, of tot we zes Green Deals gesloten hebben. We selecteren de aanmeldingen -op volgorde van binnenkomst- op basis van draagvlak binnen de provincie, evenwichtige spreiding over het land en beschikbaarheid gekozen pakket. Bij een positief besluit en na ondertekening van de deal, kan de werving onder bedrijventerreinen starten. Dus: heeft jouw provincie ambities in het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen? Wacht niet te lang!  

Meer informatie over de Green Deals en hoe je kunt aanmelden vind je hier. 

Veelgestelde vragen

Deel deze pagina