World Cleanup Day voor scholen

Elk jaar doen er miljoenen mensen uit ruim 190 landen mee aan de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Dit jaar is de World Cleanup Day op vrijdag 20 september 2024 maar je kan jouw opruimactie uiteraard ook op een andere dag doen in dezelfde week.  

Meedoen met Word Cleanup Day

Wil jij met de school of met je klas meedoen? Om het leraren zo eenvoudig mogelijk te maken om deel te nemen hebben we verschillende, gratis World Cleanup Day lessen, spellen en winacties (ontwikkeld door IVN Natuureducatie en de Plastic Soup Foundation).

Basisschool

Voor basisscholen die een opruimactie organiseren hebben wij een speciale World Cleanup Day-les waarin het belang van zwerfafval opruimen wordt besproken en de opruimactie wordt uitgelegd. Wil je de dag opleuken met spellen in het thema zwerfafval? Doe dan de bingo of woordzoeker in het teken van World Cleanup Day. 
 

Middelbare school

Voor middelbare scholen die een opruimactie organiseren is er een speciale World Cleanup Day les die zich richt op zwerfafval en de gevolgen hiervan voor mens, dier en natuur. Tijdens deze les wordt ook de opruimactie uitgelegd. De leerlingen gaan niet alleen opruimen maar onderzoeken ook wat zij gevonden hebben. Bekijk de materialen 

Aftermovie World Cleanup Day scholeneditie 2021

Heb je vragen over World Cleanup Day voor scholen en kan je het antwoord niet vinden op deze pagina? Neem contact met ons op via worldcleanupday@ivn.nl