World Cleanup Day Nederland

Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: World Cleanup Day! Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat rondzwerft. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen voor afval.

197

landen

70

miljoen vrijwilligers

345000

kilo afval

Doe mee met World Cleanup Day!

Rapporteer jouw resultaten

Na afloop van jouw cleanup vragen we je vriendelijk om wat informatie met ons te delen. Dit kun je eenvoudig doen via het volgende formulier: Rapporteer jouw resultaten. Jouw rapportage helpt ons om de impact van World Cleanup Day te meten, te verbeteren en te werken aan bronaanpak van het zwerfafval probleem.

Kom zelf in actie!

Op World Cleanup Day doe je mee door je aan te melden voor een opruimactie of door er zelf een te organiseren. Heb je een groep deelnemers en locatie al in gedachten of sluit je liever aan bij een bestaande actie? Meld je nu aan voor World Cleanup Day Nederland.

Organisatie

Je kunt als organisatie of bedrijf mee doen en officieel partner worden van World Cleanup Day en samen met collega’s, vrijwilligers of klanten een opruimactie organiseren. Een toffe actie en mooie manier om je betrokkenheid te tonen!

School

Wil je met jouw school meedoen aan World Cleanup Day? Dat kan ook! Bekijk het educatieve aanbod over zwerfafval voor verschillende niveaus. 

Steun World Cleanup Day

Met jouw hulp kunnen we nog meer individuen, scholen, verenigingen en organisaties educatie over zwerfafval bieden en hen enthousiasmeren om opruimacties te organiseren. Bekijk de mogelijkheden. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van World Cleanup Day Nederland