Natuureducatie bij jou in de klas?

De natuur is het beste klaslokaal voor kinderen! Wil jij samen met jouw leerlingen de natuur van dichtbij ontdekken? Bekijk dan hier het uitgebreide educatieve programma in Ede van IVN Het Groene Wiel.

NME-aanbod Ede

IVN Het Groene Wiel verzorgt en coördineert natuur- en milieueducatie (NME) in Ede. Basisscholen in de gemeente Ede kunnen gebruik maken van onze activiteiten en lesmaterialen.
Gemeente Ede maakt dit mogelijk. Scholen betalen een eigen bijdrage via een abonnement of via losse aanvragen.

Ons aanbod aan natuur- en milieu educatieve activiteiten voor het huidige schooljaar vind je in het jaarprogramma.

Wil je gebruik maken van onze leskisten, materiaalzendingen, lessen en excursies, gebruik dan onze online NME-planner. Zo kun je zelf natuuronderwijsactiviteiten inplannen op een moment dat het jou uitkomt. Hier vind je de instructie.

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Jaarprogramma 2023-2024

 

Wat kan IVN Het Groene Wiel voor jouw school doen

Excursies en (gast)lessen

We nemen de klas mee de natuur in, bijvoorbeeld in het bos of bij de paddenpoelen. Of we brengen natuur naar het klaslokaal tijdens een van de gastlessen. Een vrijwilliger van IVN Ede of een medewerker van Het Groene Wiel begeleidt deze activiteiten.

10 Dingen om te doen op en rondom je schoolplein

Leskisten

Een leskist bevat een lesbeschrijving met materialen rondom een thema, zoals bijen of biodiversiteit. De leerkracht geeft de les(sen) in de klas.

Materiaalpakketten

Een materiaalpakket is lesaanbod met levende dieren, planten of verbruiksmaterialen. Met dit materiaalpakket doe je bijvoorbeeld onderzoek naar pieren en pissebedden.

Inspiratietassen

De inspiratietas is een verzameling van verschillende lessen, lesideeën, spelletjes, boeken en onderzoeksmaterialen over één thema. Als docent kun je hiermee je eigen natuurles samenstellen, bijvoorbeeld over vogels!

Workshops en advies

Ook bieden we een aantal workshops voor leerkrachten aan. En we adviseren je graag over de inzet van natuur- en duurzaamheidseducatie op school. Bijvoorbeeld over het realiseren van groene schoolpleinen en het educatieve gebruik van het plein. Neem contact met ons op om je wensen of vragen te bespreken.