Wethouder Van der Schans opent bijenhotels op twee Edese scholen

Wethouder Van der Schans opent bijenhotels op twee Edese scholen

Het Groene Wiel 13 april 2021

Leerlingen van CNS De Vuursteen en basisschool de Kleine Prins maakten zelf ‘wilde bijenhotels’ op hun schoolplein. Wethouder Jan Pieter van der Schans kwam deze feestelijk openen. Deze scholen doen mee aan het ‘BIJzondere Feestje’ van IVN Het Groene Wiel, waarbij kinderen in Ede en Wageningen wilde bijen helpen met nestgelegenheid en bloemen.

Leren over wilde bijen

De leerlingen hebben online BIJ-lessen gevolgd, bijenhotels gemaakt en bloemen gezaaid op hun schoolplein. In de BIJ-lessen van Het Groene Wiel ontdekken leerlingen hoe een wilde bij leeft en wat ze nodig hebben. Een leerling uit groep 4/5 vertelt hoe het zit: ‘We hebben hotels voor de wilde bijen gemaakt zodat ze een veilig nestje hebben om hun eitjes in te leggen.’ De gezaaide bloemen zorgen ervoor dat de bijen straks genoeg te eten hebben.

Bijenhotel

Wethouder Van der Schans opent bijenhotel van CNS De Vuursteen, samen met leerling Maurits Feimann

Elke dag Buitenlesdag

Op dinsdag 13 april is het Nationale Buitenlesdag. Op deze dag krijgen overal in het land kinderen les in de buitenlucht. Leerlingen van CNS De Vuursteen en De Kleine Prins kunnen zelfs vaker buitenles krijgen. De beide scholen hebben naast de bijenhotels nog meer natuur op hun schoolplein gerealiseerd. Zij maken hun schoolplein tot ‘groen schoolplein’, waar ruimte is voor planten en dieren. Zo kunnen de leerlingen de natuur ontdekken direct rond hun school. Interim directeur Mees Hendriksen van CNS De Vuursteen: ‘Als de school niet in de natuur ligt, halen we de natuur naar de school’.

Recordpoging 1000 B&B’s for Bees

Op 20 mei is het Wilde Bijendag. Op deze dag doet Het Groene Wiel een recordpoging tot 1000 ’B&B’s for Bees’ in Ede en Wageningen. Iedereen kan meedoen door een eigen ‘B&B for Bees’ te maken. Met een leeg blikje en wat riet of bamboestengels kun je al een mini-bijenhotelletje maken. Zaai of plant wat bloemen in de buurt van het hotel en klaar is de ‘B&B for Bees’. Op www.ivn.nl/het-groene-wiel/BnB-for-Bees/recordpoging lees je hoe je mee kunt doen. 

 

 

Deel deze pagina