Leerlingen Margrietschool uit Wageningen krijgen Buitenles!

Leerlingen Margrietschool uit Wageningen krijgen Buitenles!

Het Groene Wiel 5 april 2022

Vandaag, 5 april 2022, is het Nationale Buitenlesdag.

Met de thema-les van dit jaar ‘Hoe klimaatproof is julie schoolplein?’ gaan leerlingen van groep 7 van de Margrietschool uit Wageningen buiten aan de slag. Is hun schoolplein bestand tegen plensbuien en bloedhete zomers? De leerlingen leren vandaag over klimaatverandering en wat je op het schoolplein of in je eigen tuin kunt doen om dit te verbeteren.

IVN Het Groene Wiel heeft tijdens de Buitenlesdag meegeholpen bij de klassen van Kathy en Seppe, de twee kinderburgemeesters in Wageningen. Zij willen meer klimaatlessen op scholen. Wethouder Maud Hulshof kwam op bezoek bij de klas van Kathy op de Margrietschool.
 

Buitenlesdag margrietschool wageningen

IVN Het Groene Wiel wil de kinderburgemeesters in Wageningen helpen om zo veel mogelijk lessen over natuur en duurzaamheid op alle scholen te geven.

Op dit moment vindt in heel Nederland gemiddeld slechts 1% van de lessen buiten plaats. Nationale Buitenlesdag inspireert leerkrachten om meer naar buiten te gaan met de klas. Buiten spelen en leren draagt bij aan de leerprestaties, natuurbeleving en de gezondheid van kinderen. De les ‘Hoe klimaatproof is jullie plein?’ is een initiatief van IVN Natuureducatie, Jantje Beton en Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). Deze les is ontwikkeld door IVN Gelderland in opdracht van en in samenwerking met provincie Gelderland.

Wil jij ook vaker buiten lesgeven? Hier vind je inspiratie!
 

Deel deze pagina