Wethouder Bosland opent B&B for Bees op Piekschool Wageningen

Wethouder Bosland opent B&B for Bees op Piekschool Wageningen

Het Groene Wiel 15 april 2021

Door het hele land gaan kinderen op dinsdag 13 april de klaslokalen uit en de buitenlucht in. In het kader van de Nationale Buitenlesdag krijgen ze namelijk les op het schoolplein! Groep 8 ontdekt samen met IVN Het Groene Wiel en wethouder Bosland hoe bij-vriendelijk hun schoolplein is. Zij deden dit al op maandag 12 april, maar voor wilde bijen is het immers elke dag buitenlesdag!

Afgelopen maart meldden honderdzestig basisschoolklassen in Ede en Wageningen zich al aan voor het BIJzondere feestje van IVN Het Groene Wiel, dat wordt georganiseerd wegens haar 40-jarige jubileum. Elke klas kreeg een pakket om wilde bijen te helpen met nestplekken én bloemen. Daarnaast ontdekken leerlingen van alles over dit bijzondere diertje door de bijbehorende lessenreeks. Ze komen te weten waarom bijen zo belangrijk zijn en wat ze nodig hebben. Vandaag ging groep 8 van de Piekschool aan de slag met het schoolplein onderzoek.

bijenhotel
Gewapend met een plattegrond, voorbeelden van nestlocaties en informatie over verschillende bijensoorten ontdekken de leerlingen hoe bijvriendelijk hun eigen schoolplein is. Zijn er genoeg nestlocaties? En genoeg bloemen? Van die laatste mogen er nog wel wat bij concluderen de leerlingen.

Een nieuw bijenhotel waar alle leerlingen aan hebben meegewerkt wordt diezelfde middag nog geopend. Wethouder Leo Bosland krijgt de eer om het eerste blikje met riet er in te plaatsen. ‘Hoeveel weet u eigenlijk van bijen?’ vraagt een van de leerlingen. De wethouder laat weten ze erg belangrijk te vinden en vertelt over de aanpassingen die hij al heeft gedaan in zijn eigen tuin. Nadat er ook planten op het schoolplein zijn gepland, heeft de Piekschool er weer een B&B for Bees bij.

Deel deze pagina