Bijenhotel aan het Stadhuis in Wageningen

Bijenhotel aan het Stadhuis in Wageningen

Het Groene Wiel 7 juli 2021

Op vrijdag 2 juli overhandigde groep 5/6 van basisschool de Bijenkorf een bijenhotel aan burgemeester Floor Vermeulen. Ook legden de leerlingen bij het stadshuis samen met de burgemeester een geveltuin aan met bloemen. Want bijen hebben niet alleen nestelgelegenheid nodig, maar ook voedsel.

Deze activiteit vormt de afsluiting van het BIJzondere feestje van IVN Het Groene Wiel, ter ere van haar 40-jarig bestaan. Het Groene Wiel kwam vanwege dit jubileum samen met de inwoners van Wageningen in actie voor de wilde bij. In totaal zijn er 500 B&B’s for Bees, bijenhotelletjes met bloemen daaromheen, opgehangen in Ede en Wageningen. Ook kregen 3800 leerlingen les over de wilde bij en leerden 300 inwoners hoe ze hun tuin bijvriendelijker kunnen maken.  

bijenLeerlingen van de Bijenkorf planten een geveltuintje bij het gemeentehuis.

De leerlingen van de Bijenkorf maakten dit voorjaar op school al hun eigen bijenhotels. Een leerling vertelt: ‘Een bijenhotel is belangrijk, want er is te weinig plek voor bijen om te nestelen. Op school hebben we ook bloemen gezaaid, zodat de bijen lekker kunnen eten.’

Deel deze pagina