Gezonde Buurten in ontwikkeling

Nederland wordt steeds gezonder, groener en gezelliger. We gaan namelijk weer 9 nieuwe Gezonde Buurten creëren. Daarmee zijn er straks 22 groene speel- en ontmoetingsplekken in Nederland! Buurten die vóór en dóór kinderen en andere bewoners gecreëerd zijn, waar kinderen uitdagend kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Na een uitdagende selectieprocedure mogen we nu bekendmaken in welke gemeenten die Gezonde Buurten gaan komen. We starten binnenkort in:

Bij al deze gemeenten leefde de vraag bij betrokken bewoners om de buurt mooier, groener en speelvriendelijker te maken. Natuurlijk was het ook belangrijk dat de buurt een impuls echt kon gebruiken.

Wat nu?

We gaan zeer binnenkort van start in de buurten. De kinderen en andere buurtbewoners leren elkaar met een leuke startactiviteit, en onder begeleiding van de projectleider, beter kennen. Vervolgens ontdekken ze tijdens de buurtsafari hoe de buurt nu wordt gebruikt en beleefd en waar de behoeften liggen als het gaat over spelen, ontmoeten en natuur. Zo wordt de basis gelegd om samen met een professionele ontwerper de droom werkelijkheid te laten worden, een Gezonde Buurt!

Met dank aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor de financiering van Gezonde Buurten.