Nijmegen – Grootstal

Bedankt voor alle inspiratie. Op naar het ontwerp.

Op 23 juni kwam de buurt bij elkaar om mee te denken over een mooie, groene ontmoetings- en speelplek. We hebben goed geluisterd en gaan met al jullie ideeën aan de slag met het eerste ontwerp. En dat willen we ook weer graag met de buurt delen. Op 5 juli kunnen we het ontwerp aan de buurt zien. Meer informatie hierover volgt nog.

Kun je er niet bij zijn op 5 juli? Hier komen de ontwerpen ook te staan en kun je ze nog even rustig bekijken.

Voor meer informatie, stuur een mail naar Marieke te Plate.

 

 

Grootstal in Nijmegen is een ruime wijk met veel groen, maar weinig voorzieningen in de wijk. Een ontmoetingsplaats voor ouderen en een goede speelgelegenheid voor kinderen wordt gemist. Daarom gaan we op verschillende plekken in Grootstal zorgen voor betere speelplekken en mogelijkheden voor sporten en ontmoeten in het groen. Onder de naam ‘groen, gezellig en speels Grootstal!’.

 

Startbijeenkomst

Op zaterdagmiddag 28 januari 2023 is er een buurtwinterfeest georganiseerd als start van het project. Zo’n 80 buurtbewoners en de wethouders Broeren en Daemen kwamen langs. Onder het genot van een soep en een broodje spraken we met de buurtbewoners over wat beter kan op het gebied van ontmoeten, spelen, bewegen en natuurbeleving. Deze eerste ideeën zijn de start van het participatieproces met de buurt. Er waren ook verschillende workshops zoals ‘zaadbommen’ maken en urban sports. Lees hier het artikel dat verscheen in de lokale krant.

flyer-nijmegen-gb-januaro-2023

Kinderen en jongeren van Grootstal

Op 14 februari 2023 – Valentijnsdag – wandelden we met zo’n 16 kinderen door de buurt. Kinderen vertelden waar ze graag spelen en waar ze hun vrienden ontmoeten. We hoorden wat er (nog) beter kan aan deze (speel)plekken in de buurt. Ook hebben we in april 2023 de leerlingenraad van De Kleine Wereld naar hun mening en ideeën voor de speelplekken gevraagd. Via de jongerenwerkers zijn ook de jongeren betrokken bij het project. Uit al deze gesprekken is een top 3 van favoriete plekken uit gekomen voor de kinderen en jongeren.

Volwassenen van Grootstal

In april 2023 zijn we aangeschoven bij verschillende activiteiten in de buurt om te praten over de wensen en ideeën van de volwassen. Naast vragen over hoe we plekken in de buurt kunnen verbeteren, hebben we ook gevraagd naar de bereikbaarheid en naar welke activiteiten ze nog missen in de buurt. De vragenlijst is ook digitaal beschikbaar om in te vullen.

Samenwerking

GGD Gelderland-Zuid

Bindkracht 10

De Kleine Wereld

De Groene Schakel

Van Tuin tot Bord