Voor gemeenten

Gezonde Buurten werken. We hebben inmiddels mooie voorbeelden van plekken die buurten na de overdracht intensief gebruiken. Dat komt vooral door de betrokkenheid van de bewoners vanaf het eerste uur.

We begrijpen dus heel goed dat elke gemeente een Gezonde Buurt wil. En laat dat nou precies onze missie zijn. Want waar een Gezonde Buurt is, daar is ook de natuur en komt een buurt dichter bij elkaar.

Jantje Beton, IVN en JOGG hebben een aanpak waarbij samenwerking voorop staat. We luisteren naar bewoners en werken samen met lokale aannemers en hoveniers. We brengen partijen bij elkaar die met hun kennis een project laten slagen. Bijvoorbeeld een buurtmanager maar ook een partij die veel ervaring heeft met het aanleggen van een fietscrossbaan of een bioloog die weet hoe je een vlindertuin creëert. We coördineren en zorgen voor ontwerp en aanleg.

We lichten onze aanpak graag toe in een afspraak. Neem contact op met het Gezonde Buurten team, via Miranda Verburg (m.verburg@jantjebeton.nl), Iris Haverkort (i.haverkort@ivn.nl), of Koos Leeuw (koos.leeuw@jogg.nl).