groene-ggz-belevinggspad Gezondheid

Subsidie voor belevingspad bij GGZ Drenthe

De Groene GGZ 19 januari 2023

GGZ Drenthe krijgt €22.000 voor de aanleg van een belevingspad op het ggzterrein in Assen. Het geld is afkomstig van provincie Drenthe, die met de Sociale Agenda wil bijdragen aan een levendig en sociaal Drenthe. Wethouder Albert Smit van gemeente Assen opende woensdag 18 januari het nieuwe pad, dat de komende tijd verder vorm zal krijgen.

Groen is gezond
Het belevingspad is een wandelroute van ruim 3 kilometer waarlangs onderweg van alles te zien en te doen is, zoals beweegtoestellen, kunst en informatieborden. En bankjes om op te ontspannen en te genieten van bijvoorbeeld bessenstruiken, wilde bloemen en planten.

GGZ Drenthe is partner in de Groene GGZ en wil daarom meer gebruikmaken van de natuur om mentale gezondheid te bevorderen. We willen het ggz-terrein zo inrichten dat patiënten en naasten, maar ook medewerkers en buurtbewoners, via de natuur op het terrein zich kunnen opladen en hun gezondheid en welzijn kunnen verbeteren. Tegelijk bevorderen we zo de biodiversiteit en duurzaamheid op het terrein.

Buiten behandelen
Een groene omgeving heeft een positief effect op hoe je je voelt en nodigt uit te bewegen en te ontspannen. GGZ Drenthe stimuleert medewerkers daarom vaker buiten te behandelen. Behandelaren kunnen op eigen initiatief al wandelend in gesprek met een patiënt. De natuur prikkelt de zintuigen en kan zo een extra dimensie toevoegen aan de behandeling. Ook kan buiten behandelen zorgen voor meer creativiteit en ontspanning bij de behandelaar.
De komende tijd wordt in samenwerking met verschillende lokale zorginstellingen, sport- en welzijnsorganisaties, omwonenden en ondernemers het belevingspad van GGZ Drenthe in Assen verder vormgegeven.

Ontdek meer over

Deel deze pagina