Groene-ggz-vroege-vogels

Mondriaan en Tobas bij vroege Vogels namens het Groene Perspectief

De Groene GGZ 6 maart 2023

Afgelopen week zijn Mondriaan en Tobas Jeugdhulp geïnterviewd door Henny Radstaak voor het radioprogramma Vroege Vogels van BNNVARA. In het interview ging de aandacht uit aan het landelijk ontwikkelde Groene Perspectief en de groene zorg die beide organisaties te bieden hebben.

Zo bezocht Henny bij Mondriaan ecologisch land- en tuinbouwproject de Heihof, waar Mondriaan dagbesteding met een arbeidsmatig karakter in het groen biedt. Ook de biologische wijnboerderij in Eys van Tobas werd bezocht, waar groene zorg wordt aangeboden tussen de wijnranken.

Het beoogde doel van Mondriaan en Tobas is om de wachtlijsten in de GGZ te verkorten door groen in te zetten tijdens de wachttijd tot behandeling. Groen en natuur kan bijdragen aan het welbevinden van mensen en kan er zelfs voor zorgen dat de problematiek tijdens de overbruggingsperiode niet verergerd of zelfs verbeterd.

𝗕𝗲𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗱 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗶𝗲𝘄? Luister het dan terug via 𝗩𝗿𝗼𝗲𝗴𝗲 𝗩𝗼𝗴𝗲𝗹𝘀 van 𝗕𝗡𝗡𝗩𝗔𝗥𝗔 op 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼 𝟭

Ook wordt in de serie ‘Groene Zorg’ van Vroege Vogels onderzocht hoe de zorg verduurzaamt én waar dat nog beter kan. Lees hier het item van voorlopers Mondriaan en Tobas Jeugdhulp die zich sterk maken om wachtlijsten in de GGZ en de jeugdzorg te verkleinen door mensen die op een wachtlijst staan, al mee naar buiten te nemen.

 

Groene-ggz-vroege-vogels

Deel deze pagina