Aerrea-groene-ggz

Groene voorlopers Aerrea en Mondriaan delen best practice

De Groene GGZ 27 mei 2023

Het is het de week van de mentale gezondheid. Samen met een kerngroep GGZ instellingen uit heel Nederland bouwen we aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. En omdat het de week van de mentale gezondheid is lichten wij graag een aantal best practices van onze Groene GGZ Voorlopers uit. Vandaag inspirerende best practices van Groene Voorlopers Aerrea en Mondriaan.

AerreA SGGZ voor zorg aan zorgprofessionals
Iedere morgen starten wij met de groepstherapie buiten in het weiland. We trekken onze kaplaarzen aan, lopen een van de weilanden in, steeds is het een ander plekje wat onze aandacht trekt, en houden ons bezig met aankomen bij jezelf.

  • Wat zien we in de natuur, waar blijven we aan haken?
  • Wat zegt dat over onze binnenwereld, en hoe is het daar?

Na deze korte bezinning en aandacht gaan we verder. De natuur is altijd anders, en brengt steeds wat nieuws waar wij op resoneren.

Mondriaan: pilot buitenbehandelen
Wij starten een pilot buiten behandelen bij de forensische poli en hebben onlangs een aftrap gehad met een workshop van de Buitenpsychologen. Ook hebben we een radio interview gegeven voor de vroege vogels. 𝗕𝗲𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗱 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗶𝗲𝘄? Luister het dan terug via 𝗩𝗿𝗼𝗲𝗴𝗲 𝗩𝗼𝗴𝗲𝗹𝘀 van 𝗕𝗡𝗡𝗩𝗔𝗥𝗔 op 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼 𝟭

Ook werd in de serie ‘Groene Zorg’ van Vroege Vogels onderzocht hoe de zorg verduurzaamt én waar dat nog beter kan. Lees hier het item van voorlopers Mondriaan en Tobas Jeugdhulp die zich sterk maken om wachtlijsten in de GGZ en de jeugdzorg te verkleinen door mensen die op een wachtlijst staan, al mee naar buiten te nemen.

Deel deze pagina