Gezondheid

Groene GGZ icoon project in Agenda Natuurinclusief 2.0

De Groene GGZ 8 november 2023

De Agenda Natuurinclusief 2.0 is een feit. Ambassadeur André van der Zande overhandigde het rapport vol ambitieuze plannen op vrijdag 3 november onder andere aan demissionair minister Van der Wal. Met de Agenda Natuurinclusief 2.0, waarin o.a. de Groene GGZ als icoon project wordt gepresenteerd, moet koers worden gezet richting een natuurinclusieve samenleving in 2050.

In totaal komen in de Agenda Natuurinclusief tien sectoren aan bod: bouw, energie, financiële sector, gezondheid, infrastructuur, landbouw, onderwijs, vrijetijdseconomie, industrieterreinen en water. In het domein gezondheid is uitgebreid aandacht voor de Groene GGZ. Het initiatief is een belangrijke inspiratiebron geweest voor het schrijven van het hoofdstuk over natuurinclusieve gezondheid, en komt dus zowel in acties evenals icoonproject terug. Bekijk via onderstaande button de agenda (domein gezondheid vanaf pagina 54 met o.a. op pagina 59 een vermelding van de Groene GGZ als icoonproject).

Bekijk de Agenda 2.0

Dynamische Agenda

De Agenda is een dynamisch en groeiend instrument; het gaat om een beweging naar een natuurinclusieve samenleving, waarbij iedereen betrokken is: overheden, bedrijven, instellingen en burgers samen. Regelmatig aanvullen, bijstellen en herijken is nodig en zal gebeuren via opvolgende edities van de agenda (3.0). De agenda werkt zo toe naar een gemeenschappelijk beeld van een natuurinclusieve Nederlandse samenleving in 2050.

Ontdek meer over

Deel deze pagina