week van de mentale gezondheid

De week van de mentale gezondheid

De Groene GGZ 17 mei 2023

Van 22 tot en met 28 mei is het de week van de mentale gezondheid. Deze week maakt onderdeel uit van een bredere maatschappelijke beweging die we met elkaar in gang hebben gezet, waarbij het ‘gewoon’ wordt dat we naar elkaar omkijken en oog hebben voor de mentale gezondheid van onszelf en van elkaar.

Samen met een kerngroep GGZ instellingen uit heel Nederland, de branche vereniging Nederlandse GGZ, de Buitenpsychologen, Green Mental Health, zorgverzekeraar CZ en VU-Amsterdam bouwen we aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. In de week van 22 mei gaan wij inspirerende verhalen van onze Groene GGZ Voorlopers plaatsen. Houd volgende week dan ook zeker onze website in de gaten.

We doen dit onder andere omdat een goede mentale gezondheid ervoor zorgt dat je positiever in het leven staat, minder stress ervaart en beter kan omgaan met tegenslagen in je werk of privéleven. Tegelijkertijd is mentaal gezond zijn en blijven niet altijd gemakkelijk. Reden om samen te kijken hoe we mensen kunnen helpen om hun mentale gezondheid te versterken.

week van de mentale gezondheid

Download hier de afbeelding van de week van de mentale gezondheid

Deel deze pagina