groene-ggz-lentis

De maand van de Groene GGZ bij Lentis Zuidlaren

De Groene GGZ 6 april 2023

De natuur meer inzetten voor mentale gezondheid. Dat is één van de doelen van de Groene GGZ. Door meer behandelingen en begeleiding buiten te doen kan de natuur ons ondersteunen en ingezet worden als krachtbron.

Daarom hebben een aantal enthousiaste medewerkers van vier afdelingen (de Brink, de Es, de Zonneheuvel en de Creatieve Therapie) op het Lentisterrein in Zuidlaren een programma gemaakt voor de maand april, de maand van de Groene GGZ. Een pilot om te kijken hoe met behulp van kleine stapjes de natuur en het naar buiten gaan nog wat meer kan worden geïntegreerd in hetgeen dat al wordt gedaan op de afdelingen. Te kijken hoe we het prachtige terrein in Zuidlaren nog meer kunnen gebruiken.

Op 3, 4 en 5 april vonden de openingen van de maand op de afdelingen plaats. Werd op elke afdeling een spandoek opgehangen (gemaakt samen met cliënten) die de afdelingen met elkaar verbinden en zijn er vogelhuisjes opgehangen. Op 3 april opende Johan Oostinga van de Raad van Bestuur samen met een cliënt de maand op de Es. Gelijk na elke opening waren er activiteiten buiten, waar cliënten en medewerkers aan meededen. Wat werd het positief ontvangen en wat was er een fijne sfeer.

Ontdek meer over

Deel deze pagina