Beter Passend Route Tobas Jeugdhulp

De Groene GGZ 26 mei 2023

Het is het de week van de mentale gezondheid. Samen met een kerngroep GGZ instellingen uit heel Nederland bouwen we aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. En omdat het de week van de mentale gezondheid is lichten wij graag een aantal best practices van onze Groene GGZ Voorlopers uit. Vandaag meer over de Beter Passsend Route van Groene Voorloper Tobas Jeugdhulp.

Beter Passend Route Tobas Jeugdhulp

Vanwege een diversiteit van hulpvragen in de afstemming met de maatschappij, school, en/of thuis hebben kinderen en jongeren bepaalde ondersteuningsbehoeften en/of behandeling nodig om naar een eigen perspectief toe te werken. Voor veel jongeren is onderwijs geen haalbare mogelijkheid en is toewerken naar school een belangrijk perspectief. De Beter Passend Route (BPR) van Tobas werkt samen met de kinderen en jongeren aan hun hulpvraag om zo weer deel te kunnen nemen aan onderwijs en de maatschappij.

Tobas heeft binnen de BPR een programma ontwikkeld waarin groene zorg een grote bijdragen levert. Door het inzetten van groen kunnen de jongeren ontprikkelen en hun hoofd leegmaken

Groene/ggz/Tobas

We hebben diverse buiten locaties o.a. de Biologische wijngaard Domein Aldenborgh, De Moestuin van Van der Valk in Urmond, Paardenboerderij Nuth en het klooster Hoogcruts. Deze terreinen zijn zo ingericht dat de herstellende effecten van groen zo optimaal mogelijk beleeft kunnen worden en bijdragen aan het herstel van de cliënten. Deze terreinen hebben verschillende kwaliteiten en een ander niveau van prikkels wat ze uitstralen naar de cliënten. De terreinen worden op verschillende momenten tijdens het proces van de cliënten ingezet.

Groen is een grote meerwaarde rondom het proces van de cliënten.

Deel deze pagina