Gezonde Noletbuurt-Grevelingenplein

Ook de Noletbuurt in Schiedam mag zich Gezonde Buurt noemen. Want daar kan de buurt elkaar ontmoeten op een groen plein en kunnen de kinderen lekker spelen. Na een periode van luisteren naar de bewoners en de kinderen kan het nu flink gebruikt gaan worden.

Wat wil de buurt?

Om daar achter te komen is het Gezonde Buurtenteam in maart 2021 de buurt ingegaan met koffie en wat lekkers erbij. Wat missen de bewoners in de buurt, waar moeten we rekening mee houden? Allemaal informatie die we mee kunnen nemen in het ontwerp voor het nieuwe plein. Nog een groep die een mening had over ‘hun’ plein zijn de buurtkinderen. Met hen zijn we op buurtsafari geweest. Met een papier en pen in de hand maakten ze een wandeling door de buurt en noteerden waar ze positief over zijn en wat hun dromen zijn voor de buurt. Na de buurtsafari was er in april ook nog een bijeenkomst op het plein waar kinderen zelf mee konden denken over het ontwerp voor het plein.

buurtsafari Schiedam

Het ontwerp

Na het ophalen van ideeën presenteren we eerst een voorlopig ontwerp aan de buurt. In dit ontwerp staat nog niet alles vast. We bouwen een stap in zodat we nog aanvullende wensen van bewoners mee kunnen nemen. Dat verwerken we in het definitieve ontwerp. Dat presenteren we ook weer in een buurtbijeenkomst. Voor het Grevelingeplein ziet het definitief ontwerp er zo uit:

 

Tijdens deze bijeenkomst laten we meteen ook zien hoe we het plein willen vergroenen:

 

De feestelijk opening

In april 2023 is het plein klaar en is het tijd voor een feestelijk opening. Veel kinderen hebben niet geacht op de officiële opening….ze klommen over de hekken om alvast even lekker te schommelen. Schie.tv kwam langs en maakt het volgende verslag waar het eindresultaat en het enthousiasme van de kinderen goed naar voren komt.

 

https://youtu.be/LN2AiX-A8UY