Rondleiding Het Voedzame Bos

Het bos is een en al geheimen. Achter, in en onder elke boom of struik ontvouwt zich een wereld die verbonden is aan het grootste geheim van allemaal:  het bos houdt zichzelf in stand door voortdurend aan diens eigen biodiversiteit en biomassa te werken.  In de bostuin van Inge en Cees kun je zien wat er gebeurt als je jaren de tuin ongemoeid laat. In die jaren is er veel voedzaam opgekomen dat nu wordt ontsloten. In een voedzaam bos regelt zich praktisch alles zelf zonder dat je veel hoeft aan te planten. De eigenaren knappen hun bos op nadat het de kans heeft gehad om aan te geven wie ze is en waar ze de paden wil hebben.

IVN Maas en Niers organiseert op zondag 11 juni tweemaal een rondleiding die je leidt langs een de halve hectare glooiende tuin. Verwonder je en beleef de wilde kruiden, vruchtdragende bomen, hagedissen, buizerd, padden en ontdek dat samenleven met de natuur een spel is van elkaar leren kennen. Wat heeft het bos nodig van mensen en hoe kun je het bos het beste van jezelf geven door niet al te veel te beheren maar gewoon ruimte te geven aan wat samen wil leven?

Onze gidsen leiden je langs de pindakaasboom, vele jonge walnoten en  sommige sierheesters die zo zoetjes aan plaats zullen maken voor eetbare struiken. Je loopt langs smeerwortel, dovenetel, veldzuring, veldkers, hondsdraf en je zult zien dat woekeraars als de wilde braam en bamboe ongewenste gasten zijn in een voedend bos. Er is nog genoeg te doen en te beleven dus wandel mee met deze bijzondere rondleiding die ongeveer 40 minuten duurt.

Meld je aan via onderstaande knop!

Wanneer? 
Zondag 11 juni, 11.30 uur en 12.30 uur

Waar? 
Tuin Inge, Scheidingsweg 5

Tip! 
Op zondag 11 juni kan je (op eigen gelegenheid) nog veel meer tuinen bezoeken in Mook, Molenhoek en Plasmolen. Klik hier voor meer informatie.

Tuin
Waar
Tuin Inge
Scheidingsweg 5
Mook
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina