Online kick-off educatiemodule Groene GGZ

Op dinsdag 30 januari 2024 (15:00 tot 16:30) wordt met een online kick-off voor medewerkers van GGZ-instellingen de nieuwe educatiemodule Groene GGZ gelanceerd. Deze tool is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS en is straks gratis te downloaden voor alle (medewerkers van) GGZ-instellingen in Nederland. Mis deze kans niet om te leren hoe jij straks met deze module aan de slag kan gaan.

De educatiemodule is een kant-en-klare toolkit bestaande uit presentaties, een facilitatie-handboek met script, activiteitenboekje, terreinscan, werkbladen en hand-outs. Hiermee kan je binnen je eigen GGZ-organisatie of -locatie een (in totaal) 4-uur durende workshop organiseren om samen te leren over biodiversiteit, de gezondheidswinst en inzetbaarheid van natuur binnen de GGZ. Met deze module maak je concrete plannen om je eigen instelling te vergroenen.

In de online kick-off doorlopen we samen de inhoud van de educatiemodule, laten we je zien hoe je deze educatiemodule in kan zetten binnen je eigen GGZ-organisatie en wisselen we uit over mogelijke kansen en obstakels en hoe je daarop kunt inspelen. Zo ben jij na deze kick-off klaar om een slag te slaan in het vergroenen van je GGZ-organisatie!

Over de Groene GGZ
Met het initiatief ‘Groene GGZ’ bouwen we – Nature For Health en IVN Natuureducatie als initiatiefnemers – samen met een kerngroep GGZ instellingen uit heel Nederland, de branche vereniging Nederlandse GGZ, de Buitenpsychologen, Green Mental Health, zorgverzekeraar CZ en VU-Amsterdam, aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina