Weert

Een mooie, groene ontmoetingsplek in Keent

In Weert is het team van Gezonde Buurten al een tijdje actief om samen met de buurt iets moois te maken. In de wijk Keent ligt een Cruyff Court waar de jeugd heel fanatiek aan het voetballen is. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Naast dit voetbalveld is een speelplek met een zandbak, een waterspeelplek en vooral…..heel veel stoeptegels. De bewoners geven ook aan dat het er in de zomer erg heet wordt. Veel tegels en weinig groen zorgt ervoor dat het in de zomer geen plek is die prettig is voor kinderen en ouders.

Wat wil de buurt?

Het Gezonde Buurten team trok de buurt in en vroeg aan jong en oud wat er goed is aan de huidige speelplek en wat er er beter kon. Thea Jetten van IVN is projectleider Gezonde Buurten Weert en weet dankzij alle input wat de buurt wil. “Zij wilden graag een watertappunt vlakbij het Cruyff Court. Van al dat spelen krijg je natuurlijk dorst. Ook voor de ouders is het goed om veel te drinken, zeker als het warm is. We zijn daarom begonnen met een watertappunt. Daaropvolgend zijn we verder gaan vragen. De bewoners gaven aan dat de huidige plek te veel stoeptegels heeft. Het wordt er warm in de zomer omdat er te weinig schaduw is. Daarnaast wilden de ouders graag een plek om te zitten als ze in het speeltuintje hun kinderen in de gaten houden. De kinderen wilden de waterspeelplek graag houden en die zien we natuurlijk terug, straks. Verder gaan we er een mooie, plek van maken met meer groen. De paden die aangelegd worden breed zodat ook rolstoelers er goed gebruik van kunnen maken. Verder zullen nieuwe bomen voor meer schaduw en verkoeling zorgen. In maart 2024 moeten de werkzaamheden klaar zijn. Dan heeft de wijk een plak waar bewoners elkaar ontmoeten en waar de kinderen uitdagend spelen.

Het ontwerp

Op basis van alle gesprekken met jong en oud is er inmiddels een ontwerp gepresenteerd. Met flyers en posters is de buurt uitgenodigd om naar het ontwerp te komen kijken en hun mening te geven. Naar aanleiding van de reacties die we op het ontwerp kregen zijn nog een aantal aanpassingen gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan bouwen!

Het ontwerp is klaar en binnenkort gaat de eerste schep de grond in. De buurt werkt ook weer samen bij de aanleg. Hopelijk kan iedereen nog even z’n geduld bewaren tot het maart 2024 is, want dan is de feestelijke opening.