Over IVN

IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! Ontdekken, spelen, leren: opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

En dat kan al in de eigen achtertuin of op het balkon met een moestuin. Zaaien, plantjes opkweken die je later zelf kan opeten, en wat doen al die diertjes in de tuin? Laat het ze ontdekken! Kinderen die nu de natuur leren kennen zijn de natuurbeschermers van de toekomst.

Daar zet IVN zich, samen met jou, graag voor in! Het organiseren van excursies, kinderactiviteitenen lesprogramma’s is mogelijk dankzij de inzet en toewijding van onze vrijwilligers en onze beroepskrachten. Daarnaast is er ook geld nodig voor bijvoorbeeld lesmateriaal, instrumenten en het betrekken van scholen.

Word lid, help mee zoveel mogelijk kinderen natuurwijs en natuurbewust te maken. Leden krijgen vaak ledenkorting bij leuke activiteiten in de buurt en vier keer per jaar het blad Mens en Natuurmet tips, inspiratie en ledenaanbiedingen.

Accepteer cookies