
Moestuinexpert Jade
Ik kom er maar eerlijk voor uit. Het is niet heel goed gegaan met mijn moestuintjes dit jaar Van alles wat ik gezaaid en opgekweekt is slechts een handvol groenten te oogsten. Het probleem? Naaktslakken! Na elk buitje is het weer raak. We hebben hier een heus slakkenparadijs.
Gelukkig helpt de natuur een handje en staat er in onze tuin ook genoeg eetbare natuur. Spontaan opgekomen en oh zo heerlijk. Daslook, brandnetel, duizendblad, smalle weegbree, zevenblad en nog een hele hoop andere. Samen met de oogst wordt deze eetbare natuur omgetoverd tot de lekkerste gerechten.
Gisteren hebben we een deel van de oogst verwerkt in een frittata. Of nou frittata... onze oudste dochter (5 jaar) blijft het koppig een Spaanse omelet noemen. Heeft ze van oma geleerd. Waar we het wel over eens zijn: de smaak. Lekker! Het leuke aan dit recept is dat je er alle opgekweekte groentes in kwijt kunt. En je zult zien dat alle de aandacht die in je in je moestuintje hebt gestopt zijn terug te proeven op het bord. Eet smakelijk!
Ingrediënten