Het Woldhuis
Kind & Natuur
maandag26jun2017

Buitenles voor scholen en BSO's in en rond Apeldoorn

Wil je meer naar buiten met je klas of BSO? Zoek je een leuke buitenactiviteit die ook nog eens leerzaam is? Kom dan een ochtend of middag op avontuur in de natuur rondom het Woldhuis. Ga op zoek naar waterdiertjes met schepnetten en loepjes, koken boven houtvuur, hutten bouwen of een spannende ontdektocht door het bos. Het kan allemaal. Daarnaast zijn er diverse cateringmogelijkheden.

Kinderen van groep 1 t/m 8 uit het basisonderwijs kunnen bij ons terecht voor een buitenles in de natuur. Voor kinderen (én leerkrachten) is een buitenles een feest. Buiten bewegen is gezond en leuk. Bovendien leren kinderen een hoop in de natuur.

Hieronder vind je ons aanbod voor scholen en BSO’s. Wij stemmen het niveau, de tijdsduur en precieze invulling van de programma’s graag af op jullie wensen.

Natuuractiviteiten Tijdsindicatie
Koken op vuur
Verzamel hout uit het bos, maak met elkaar een vuur en bereid een feestmaaltijd: groentesoep in een grote ketel, popcorn poffen boven het vuur, pannenkoeken bakken en appels poffen.
3 uur

Natuurbelevingstocht
Maak je eigen blotevoetenpad, maak een bodemprofiel met een grondboor, ga op zoek naar diersporen en beleef het seizoen. De tocht kan worden gelopen op verschillende niveaus en ingericht op diverse natuurthema’s.

2 uur

Bodem en beestjes
Onderzoek met een grondboor de verschillende lagen in de bodem. Ontdek de vele diersporen in het bos en spot wonderlijke beestjes. Ervaar de voedselkringloop van heel dichtbij.

2 uur

Hutten bouwen
Hoe overleef je in de natuur? Hoe maak je een goede schuilplaats? Zoek in het bos naar materialen en bouw een zo mooi mogelijke hut.

2 uur

Op ontdekkingstocht
Ga in groepjes van vier tot acht personen op pad met de natuurtas met hierin een routebeschrijving, natuuropdrachten en diverse materialen zoals verrekijker, zoekkaarten en loepjes.

2 uur

Wil je met jouw school, klas of BSO een buitenles beleven rondom het Woldhuis? Of heb je vragen? Neem dan contact op via 055 368 4010 of woldhuis@ivn.nl.