Wil jij ook met jongeren de natuur in? Dit is je kans.

Ook groepen jongeren mee de natuur in nemen? Bij WoesteLand kan het! Begeleider zijn bij WoesteLand is leuk, gezellig, leerzaam en je bouwt een netwerk op van allemaal mensen die met natuur bezig zijn. Zowel jongeren als boswachters, biologische boeren of andere natuurbeheerders.

Wat ga je doen?

Als WoesteLand begeleider heb je twee belangrijke taken:

 1. Het organiseren van de reizen. Met een team van begeleiders zoek je een natuurgebied uit, leg je contact met de beheerder, bedenk je een leuk programma en regel je randzaken zoals de logistiek, de boodschappen, begroting en de promotie. Heb je dat nog nooit gedaan? Geen zorgen. Je krijgt een interne opleiding om je voor te bereiden. En je werkt in een team.
 2. Het begeleiden tijdens de reis. Je geeft uitleg over de omgeving en het natuurwerk, let op de veiligheid en houdt de deelnemers helemaal happy met eten, drinken, kampvuurtjes en leuke spellen.

Ben jij onze nieuwste aanwinst?

 • Je bent tussen de 20 en 26 jaar of je bent al minstens een jaar bezig met een studie of baan na de middelbare school;
 • Je wilt graag andere jongeren mee de natuur in nemen;
 • Je volgt ons traject voor nieuwe begeleiders;
 • Na afronding van ons traject blijf je minstens 2 jaar actief voor WoesteLand. Dat betekent dat je minstens 1 weekend of week per jaar organiseert en begeleidt.

What’s in it for you?

 • Lekker buiten bezig zijn;
 • De mogelijkheid om je actief in te zetten voor natuur en milieu;
 • Een flinke dosis ervaring; handig en staat goed op je CV;
 • Bij veel studies invulling van vrije studiepunten;
 • Je krijgt een interne opleiding tot jongerenbegeleider;
 • Mogelijkheid tot halen van je EHBO-diploma;
 • Samenwerken en leuke dingen doen met supergezellige mensen;
 • Begeleiden is vrijwillig, dus je wordt niet betaald. Reiskosten die je maakt voor WoesteLand kun je wel declareren.

Je bent enthousiast. Mooi. Hoe nu verder?

Ga eerst een keer een weekend of week mee als deelnemer, dan kan je alvast met een paar van onze vrijwilligers ontmoeten en weet je of je je echt voor WoesteLand in wil zetten. De eerste keer dat je meegaat krijg je 10% korting. Eventueel kan je voordat je meegaat alvast een gesprek aanvragen, dan kunnen we elkaar alvast leren kennen en bespreken we de wederzijdse verwachtingen. Wil je graag zo’n kennismakingsgesprek? Stuur een mailtje naar info@woesteland.nl.

Als je begeleider wilt worden nadat je een keer mee bent geweest kan je ons laten weten dat je graag de interne opleiding wilt volgen. Deze bestaat uit 2 weekenden: een in oktober en een in mei. Daartussen loop je stage tijdens een week of weekend activiteit. Je leert tijdens de training voor groepen te staan, vergader techniek, conflict resolutie, financiën en planning, maar ook allerlei praktische zaken zoals tenten opzetten, gasflessen aansluiten en koken voor een groep, werken met zagen en ander natuurwerkgereedschap, en al het andere wat je nodig hebt om begeleider te zijn.

De droom is werkelijkheid: Je rondt het traject af en organiseert nu supergave reizen naar het buitenland, een Waddeneiland, de Veluwe, Limburg of een onbekend natuurgebied dat iedereen zou moeten kennen. Welkom