Wil jij ook met jongeren de natuur in? Dit is je kans.

Wij vinden het fantastisch om met jongeren de natuur in te gaan. Lijkt het jou ook wel wat? Dan zijn dit je opties:


Groen Traineeship project

Het Groen Traineeship biedt jongeren van 16-30 jaar een unieke kans om zich in te zetten voor de Nederlandse natuur. Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één dag in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo dragen je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur.

Bij WoesteLand kun je van september 2019 tot en met januari 2020 meedoen met een supergaaf project. Een groep multi-inzetbare bosadviseurs van 16-30 jaar die Nederland doorreist om samen met andere jongeren een bos te onderhouden, een voedselbos aan te leggen of over bestaande Tiny Forests te adviseren hoe het staat met het onderhoud. Van september tot januari 2020 is dit realiteit. Herken jij jezelf wel in zo’n bosadviseur? Of nog niet maar lijkt het je wel interessant om uit te proberen? Dan is dit je kans.

Meer over het Groen Traineeship

Meer over het WoesteLand project

 

Begeleider worden bij WoesteLand

Ben je tussen de 20 en 26 jaar en wil je graag natuurvakanties organiseren? Dan kun je begeleider worden bij WoesteLand. Begeleider zijn bij WoesteLand is leuk, gezellig, leerzaam en je bouwt een netwerk op van allemaal mensen die met natuur bezig zijn. Zowel jongeren als boswachters, biologische boeren of andere natuurbeheerders.

Wat ga je doen?
Als WoesteLand begeleider heb je twee belangrijke taken:

  • Het organiseren van de reizen. Met een team van begeleiders zoek je een natuurgebied uit, leg je contact met de beheerder, bedenk je een leuk programma en regel je randzaken zoals de logistiek, de boodschappen, begroting en de promotie. Heb je dat nog nooit gedaan? Geen zorgen. Je krijgt een interne opleiding om je voor te bereiden. En je werkt in een team.
  • Het begeleiden tijdens de reis. Je geeft uitleg over de omgeving en het natuurwerk, let op de veiligheid en houdt de deelnemers helemaal happy met eten, drinken, kampvuurtjes en leuke spellen.

Wil je meer weten over wat voor iemand we zoeken en wat we je te bieden hebben? Klik dan op onderstaande knop. Je word dan doorgestuurd naar de website van WoesteLand.

Ik heb zeker interesse

 

Trainingen volgen bij de WoesteLand Academie

Ben je boven de 30 jaar? Dan kun je helaas niet deelnemen aan de interne opleiding van WoesteLand tot jongerenbegeleider. Maar niet getreurd. De WoesteLand Academie biedt allemaal trainingen aan over de verschillende aspecten van het werken met jongeren. Een paar voorbeelden van trainingen:

  • Natuurbeleving met jongeren
  • Jongerendiversiteit in natuureducatie
  • Digitale middelen in natuureducatie
  • Jongeren begeleiden
  • Pubers en duurzaamheid

En ben je lid van IVN? Dan krijg je ook nog eens een mooie korting. Kijk voor het volledige aanbod en meer informatie op de website.

Naar de website van de WoesteLand Academie