Jongeren vrijwilligerswerk in de natuur met WoesteLand

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar? En wil je graag voor een korte tijd vrijwilligerswerk doen in de natuur? Dan is WoesteLand echt iets voor jou.

Je handen uit de mouwen, midden in de natuur. WoesteLand maakt het mogelijk. Wij bieden voor iedereen van 12-15 jaar en van 16-30 jaar jongeren reizen aan waarin we relaxen, gezelligheid en op ontdekking gaan combineren met wat bijdragen aan de natuur. Ga met ons mee naar schitterende plekken in Nederland en daarbuiten en zie de natuur op een heel andere manier.

Wat bijdragen aan de natuur klinkt natuurlijk nog wat vaag. WoesteLand biedt vrijwilligerswerk dat gaat over natuurbehoud en bescherming van zeldzame dier- en plantensoorten. Het is een unieke en waardevolle ervaring, waarin we boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten helpen, maar ook biologische boeren of mensen met een eigen stuk natuur. Zij weten precies wat de natuur daar nodig heeft, en samen zetten we ons daar voor in. In ruil daarvoor brengen zij ons graag mee naar de mooiste plekken in de natuur, waar je normaal gesproken niet mag of kan komen


Hoe zien de vrijwilligersreizen eruit?

Iedere reis en elk weekend heeft een ander thema en doel, afgestemd op het land en de locatie waar we naartoe gaan. Zo gaan we bijvoorbeeld survivallen op Schiermonnikoog en ontdekken we de Zwitserse bergen als we helpen bij de pruimenoogst.

's Ochtends of 's middags doen we vaak vrijwilligerswerk in de natuur. Heb je dat nog nooit gedaan? Geen probleem, iedereen kan mee doen. Er zijn geen cursussen of trainingen nodig.

Naast het vrijwilligerswerk, worden er workshops, creatieve activiteiten en excursies georganiseerd door het natuurgebied met lokale natuurexperts. Bovendien is er ook nog vrije tijd over om te ontspannen en bijvoorbeeld met elkaar erop uit te gaan. Aan het eind van de dag kun je genieten van een heerlijk bord vegetarisch eten en daarna slaap je op de mooiste plekken. Midden in de natuur, in een boerderij of zelfs in een fort of klooster.

Wil jij je onderdompelen in de natuur, je steentje bijdragen of gewoon een bijzondere ervaring op doen tijdens je vakantie? Kijk dan verder naar alle WoesteLand activiteiten:

Voor 16-30 jaar
Weekend: 11-13 oktober in Groningen

 

Link met IVN

WoesteLand zijn de jongeren van IVN. Al onze activiteiten zijn volledig voor en door jongeren van 12-30 jaar. Zo ook onze begeleiders. Ze zijn zelf mee geweest als deelnemer, hebben trainingen gevolgd en zijn ervaren in het begeleiden van natuur- en cultuur-activiteiten voor groepen jongeren.