Over WoesteLand Academie

De WoesteLand Academie is ontstaan vanuit WoesteLand. Er kwam steeds meer externe vraag naar de kennis en kunde die werd overgedragen bij de interne begeleidersopleiding van het WoesteLand. Zo is het idee ontstaan om workshops te organiseren voor iedereen die (andere) jongeren wil betrekken bij natuur en duurzaamheid; de WoesteLand Academie was geboren.

Sinds de eerste editie in 2015 richten de workshops zich op deelnemers te leren hoe ze zelf natuur- en duurzaamheidsactiviteiten vorm kunnen geven waarbij jongeren worden geïnteresseerd, geboeid en geprikkeld. In de workshops zelf staat doen en aansluiting op de dagelijkse praktijk centraal. Sindsdien heeft het aanbod zich verbreed naar ook andere thema's, zoals vegetarisch koken en natuur in de stad.

Elk jaar worden een aantal workshops standaard aangeboden op verschillende plekken in het land. Zit waar jij op zoek bent er niet tussen, of is het niet bij jou in de buurt? Dan kan je een aanvraag plaatsen voor de WoesteLand Academie op maat.

Kijk ook eens op www.woestelandacademie.nl of op onze facebookpagina. Daar vind je de antwoorden op veel vragen.