De leukste kampen in de natuur

Wil jij met leeftijdsgenoten de natuur in? Ga mee met de gezellige en actieve kampen van WoesteLand.

WoesteLand organiseert kampen voor jongeren van 12-15 en van 16-30 jaar. Met WoesteLand kun je weekenden en weken lang de natuur in. Onze jongerenkampen vinden plaats op mooie en natuurrijke plekken in zowel Nederland als in het buitenland. De bosrijke Veluwe, het heuvelachtige Limburg of de kust van het Wad. Of ga mee naar Zwitserland of Engeland. We komen overal! Het zijn gezellige en betaalbare kampen. En we zetten ons graag in voor de natuur. Dat doen we door beheerders zoals boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten of boeren te helpen. Denk aan het weghalen van bomen zodat een duingebied niet verandert in bos of een zandmuur maken waar zwaluwen graag hun nest maken. Als dank ga je vaak mee naar mooie en bijzondere plekken waar je normaal gesproken niet kunt of mag komen.
 

Hoe zien de WoesteLand kampen er uit?

Elk kamp heeft een thema dat als een rode draad door het programma loopt. Bijvoorbeeld survivallen of natuur en boerderijen. Ook gaan we op ontdekkingstocht de natuur in. Maar er zijn ook workshops, creatieve activiteiten en er is tijd om een spelletje te doen of lekker te ontspannen. 's Ochtends of 's middags doen we vaak vrijwilligerswerk in de natuur, zoals hooien, plaggen of boompjes steken. Slapen doe je midden in de natuur, in boerderijen of op natuurcampings. Al nieuwsgierig? Kies via onderstaande knop een activiteit uit.

Voor 16-30 jaar
Weekend: 11-13 oktober in Groningen

 

Link met IVN

WoesteLand zijn de jongeren van IVN. Al onze kampen zijn volledig voor en door jongeren van 12-30 jaar. Zo ook onze begeleiders. Ze hebben trainingen gevolgd en zijn ervaren in het begeleiden van natuur- en cultuur-activiteiten voor groepen jongeren. De begeleiders zijn zelf mee geweest als deelnemer van de kampen, dus samen maken we de leukste reizen en tripjes voor jonge en enthousiaste natuurliefhebbers.