Met IVN op jongerenreis de natuur in

Wil jij met leeftijdsgenoten op pad? En heb jij wel zin in een perfecte combinatie van gezelligheid en actief bezig zijn midden in de natuur? Ga dan mee op reis met WoesteLand.

WoesteLand zijn de jongeren van IVN. We organiseren reizen en tripjes waarin je ondergedompeld wordt in de natuur, zowel dichtbij als ver weg. Maak nieuwe vrienden en beleef de natuur op een manier zoals je nog nooit hebt gedaan. Samen zetten we ons in voor de natuur waar we ons bevinden. We helpen boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, maar ook andere mensen die een eigen stukje natuur hebben. Zo zorgden we door bomen weg te zagen dat een stuk duingebied in Noord-Holland niet verandert in bos. En hielpen we een biologische boer in Engeland met het verwijderen van woekerende planten. Al die lokale beheerders weten het beste wat de natuur daar nodig heeft én kunnen je bovendien meenemen naar de mooiste plekjes. Ook de plekken waar je normaal gesproken niet kunt of mag komen.

En niet onbelangrijk: we zorgen ervoor dat al onze reizen en tripjes erg betaalbaar blijven.

Hoe ziet een Woesteland reis er uit?

Iedere vakantie en elk weekend wordt opgebouwd rond een thema, dat als een rode draad door het programma loopt. Bijvoorbeeld survivallen, exoten of storytelling. Er zijn workshops en creatieve activiteiten, en excursies door een lokale afdeling van IVN of boswachters. Maar er is ook tijd om te ontspannen of gezellig een spelletje te doen. 's Ochtends of 's middags doen we vaak vrijwilligerswerk in de natuur, zoals hooien, plaggen of boompjes steken. Nog nooit zoiets gedaan? Geen probleem, wij leggen het je allemaal uit. Onze vakanties staan in het teken van gezelligheid en samenwerken, het maakt niet uit hoeveel kennis of ervaring je hebt!

Wil je het een keertje uitproberen? Kies via onderstaande knoppen een activiteit uit.

Voor 16-30 jaar
Weekend: 11-13 oktober in Groningen

 

Link met IVN

WoesteLand zijn de jongeren van IVN. Al onze activiteiten zijn volledig voor en door jongeren van 12 tot 30 jaar georganiseerd. Omdat wij zelf ook nog jong zijn, weten we precies wat de jonge natuurliefhebber zoekt in een vakantie. Onze begeleiders zijn zelf ook meegeweest als deelnemer, hebben daarnaast trainingen gevolgd en zijn ervaren in het begeleiden van natuur- en cultuuractiviteiten voor groepen jongeren.