Groene vakanties vol actie, gezelligheid en duurzaamheid!

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar? En ben je op zoek naar een gezellige vakantie met leeftijdsgenoten, midden in de natuur? Die nog eens duurzaam is ook? WoesteLand maakt het mogelijk.

WoesteLand organiseert reizen en trips voor jongeren van 12-15 jaar en van 16 tot en met 30 jaar. Daarin genieten we niet alleen van de natuur, maar zetten ons er ook voor in. Wel zo duurzaam. Onze jongerenvakanties vinden plaats op mooie en natuurrijke plekken in zowel Nederland als in het buitenland. Het zijn gezellige, actieve en betaalbare reizen.

WoesteLand maakt milieubewust vakantie vieren een groot feest. Tijdens onze duurzame vakanties eten we bijvoorbeeld alleen vegetarisch, reizen we milieubewust en dragen we ook actief ons steentje bij op de plek van bestemming. Wij helpen bijvoorbeeld boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, maar ook biologische boeren of andere mensen die een eigen stukje natuur hebben en precies weten wat de natuur daar nodig heeft. Samen gaan we aan de slag en helpen we bij het beschermen van zeldzame diersoorten en natuurbehoud. In ruil hiervoor nemen ze ons graag mee naar de mooiste plekken in de natuur, waar je normaal gesproken niet mag of kan komen.
 

Hoe zien de vakanties eruit?

Iedere vakantie en elk weekend wordt opgebouwd rond een thema, dat als een rode draad door het programma loopt. Denk aan storytelling of vogels, maar ook thema’s die gaan over duurzaamheid zoals biodiversiteit, alternatieve energie of zwerfafval. Tijdens de vakanties zijn er workshops, creatieve activiteiten en excursies door het natuurgebied met lokale natuurexperts. Maar er is ook tijd om te ontspannen of gezellig een spelletje te doen. 's Ochtends of 's middags doen we vaak vrijwilligerswerk in de natuur. Heb je dat nog nooit gedaan? Geen probleem. Wij leggen het aan je uit. Aan het eind van de dag kun je genieten van een heerlijk bord vegetarisch eten en daarna slaap je op de mooiste plekken. Midden in de natuur, in een boerderij of zelfs in een fort of klooster.

Ben je al nieuwsgierig naar de avontuurlijke, duurzame maar vooral gezellige reizen? Klik op de knoppen hieronder voor meer informatie.
 

Voor 16-30 jaar
Weekend: 11-13 oktober in Groningen

 

Link met IVN

WoesteLand zijn de jongeren van IVN. Al onze activiteiten zijn volledig voor én door jongeren van 12 tot 30 jaar georganiseerd. Ook de begeleiders van de kampen zijn enthousiaste jongeren die zich graag inzetten voor duurzaamheid. Ze zijn zelf mee geweest als deelnemer, hebben trainingen gevolgd en zijn ervaren in het begeleiden van natuur- en cultuur-activiteiten voor groepen jongeren.