WoesteLand
Jongeren
Vanaf
vrijdag24jul202010:00

Zomerweek Duitsland

Deze zomer gaan we naar Duitsland! Het land van de gebroeders Grim, maar ook een land dat ver op Nederland vooruitloopt in de transitie naar groene energie. We gaan met zijn allen op een biologische boerderij aan het werk. Heerlijk buiten, met een groep leeftijdsgenoten aan de slag om weer bij te komen van een jaar lang studeren of werken op kantoor.

Hoe ziet deze week er uit?

Aan het begin van deze week verzamelen we op een station in Nederland. Vanaf daar gaan we samen met de trein of de bus, de grens over naar Duitsland. Overdag werken we halve dagen op de biologische boerderij. Er is vanalles te doen en de werkzaamheden lopen ook zeer uiteen. 'S avonds zitten we rond het kampvuur, vertellen we verhalen, doen we spelletjes, of maken we een wandeling.

Deze week zal in het thema staan van duurzame sprookjes. Sprookjes hebben altijd een moraal, generaties lang leerden ze kinderen (en volwassenen) wijze lessen. Het goede verslaat het slechte, eerlijk duurt het langst en ware liefde vind je door kikkers te kussen. In Duitsland gaan we sprookjes moderniseren, zodat ze ons (en alle anderen die maar willen luisteren), leren over duurzaam leven. Misschien blijkt de boze heks eigenaar van een kolencentrale of verbied Rapunzel wegwerp plastic in het hele koninkrijk. We zullen het zien. Natuurlijk heb je tijdens de week zeker ook tijd voor jezelf.

Praktische info

  • Data onder voorbehoud: 24 juli t/m 1 augustus 2020. Afhankelijk van de locatie kan dit nog enkele dagen verschuiven.
  • Leeftijd: 16 t/m 30 jaar
  • Locatie: Duitsland
  • Prijs: vanaf ntb
  • Inclusief verblijf, eten en activiteiten
  • Vrijwilligerswerk: Werken op een biologische boerderij

We zijn op dit moment bezig met het maken van afspraken met de locatie en het uitzoeken van de reis. Wil je op de hoogte blijven? Geef dan nu alvast je e-mailadres door, dan sturen we je een berichtje zodra de aanmeldingen open gaan.

Laat je e-mailadres achter!

Over Woesteland

Als je met WoesteLand mee gaat, heb je gegarandeerd een toffe vakantie met leeftijdsgenoten midden in de natuur. Je gaat op excursies, ontdekt je omgeving en in de avond zit je gezellig bij een kampvuur of speel je een spelletje. Ook steken we onze handen uit de mouwen, bijvoorbeeld met het zagen van bomen, hooien, plaggen of oogsten. We werken samen met boswachters van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, of met een lokale biologische boer. Zij weten het beste wat er in het gebied waar we zitten moet gebeuren en hoe we daarbij kunnen helpen.

www.woesteland.nl

Algemene informatie

vrijdag 24 juli 2020 - 10:00 tot zaterdag 1 augustus 2020 - 18:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image